Skip Navigation Links

Hiç Yakışık Olmadı, Sayın Civelek.

İskenderun’un namusu kirlenmiş miydi ki temizlensin? • İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek yerel bir gaze

Gazete Köşesi   A+a-

İskenderun’un namusu kirlenmiş miydi ki temizlensin?

• İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek yerel bir gazeteye verdiği röportajda, “Borç yiğidin kamçısı değil namusudur. Biz de İskenderun’un namusunu temizledik. Belediyenin borcu olan 17 milyonu sıfırladık.” şeklinde konuşmuştu.
• Maksadı aşan bir ifade olarak kabul edilse de bu sözler, birçok İskenderunlunun tepkisini çekti. Gazetemize bu konuda yapılan serzenişlerde borcun yapılması değil, borç alınan paraların doğru harcanıp harcanmadığının önemine dikkat çeken yurttaşlar, “Borç yatırımlar, istihdam sağlayıcı faaliyetler için alınmış ve harcanmışsa bu borç yerinde bir borçtur. Sayın Civelek’in-eğer varsa- borcun kullanımı konusunda görüşlerini dillendirmesini beklerdik” biçiminde konuştular.
• Bu konuda görüşlerine başvurduğumuz İskenderun Belediye eski başkanı Mete Aslan Civelek’in sözleri ile ilgili olarak, “Çok talihsiz bir ifade. Polemiğe girmek istemiyorum ama şu kadarını söylemeliyim: Eğer öz kaynaklarınız yeterli değil ise ve siz zaruri bazı yatırımlar yapmak zorundaysanız kaynak bulmaya mecbursunuz. Biz AKP iktidarı gibi değildik. 200 milyar dolar borçtan 500 milyar borca çıkıp bir-iki kilometre duble yol dışında hiçbir yatırım yapmama gibi bir zül yaşamadık! Aldığımız her kuruş borcu yatırıma çevirdik. Bu nedenle alınan borç namus kirleten bir borç değil teşvik edici, yarar sağlayıcı bir borçtur.” dedi.


 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet