Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

DİYETTE BİTMEYEN PAZARTESİLER..

DİYETTE BİTMEYEN PAZARTESİLER.. Günümüz insanının en büyük sorunlarından biri aşırı kilolar. Özellikle de g&u

Gazete Köşesi   A+a-

DİYETTE BİTMEYEN PAZARTESİLER..

Günümüz insanının en büyük sorunlarından biri aşırı kilolar. Özellikle de güzel görünme kaygısıyla bayanların. Haliyle de diyet yapmak birçok kişi için kaçınılmaz bir durum. Ancak çoğumuzda bir kararsızlık hali var. Diyete pazartesi başlıyoruz perşembe gelmeden yarım bırakıyoruz. Haftaya kesinlikle spora başlayacağım diyoruz, ertesi gün yorgunum deyip bir türlü söz konusu haftayı bitiremiyoruz. İradesiziz açıkçası. Sonra yine başa dönüyoruz. Bu bir hastalık göstergesi aslında: Erteleme hastalığı. Çaresi ise sizde yani iradenizde...

İlk ve en önemli adım, diyete başlamaya hazır olduğunuzdan emin olun ve kendinize güvenin.

Eğer istediğiniz kiloya ulaşabileceğinize inanmıyorsanız ve kendinize güvenmiyorsanız diyete başladıktan kısa bir süre sonra en ufak bir zorlanmada vazgeçersiniz ve sürekli yarım kalan zayıflama girişimleriniz kendinize olan güveninizi kaybetmenize yol açar. Bu yüzden gerçekten zayıflamak isteyip istemediğinize karar vermeden ve kendinizden emin olmadan böyle bir sürece başlamayın.

Olumlu düşünün.

Bir diyete başlamadan önce başarısız olma ihtimallerinizi değil başarırsanız hayatınız da ne gibi değişiklikler olacağını hayal etmelisiniz. Her zaman kendinize güvenir ve olumlu düşünürseniz uyguladığınız diyete ayak uydurmak ve bu diyetin sonucunda istediğiniz kiloya ulaşabilmek çok daha kolay olacaktır.

Motivasyonunuzu sürekli yüksek seviyede tutun.

Motivasyon zayıflama süresince başarıya ulaşmanız için gereken en önemli araçtır. Motivasyonun en iyi yolu diyete başlamadan önce neden zayıflamak istediğinizi kendinize sürekli hatırlatmanızdır. Ve bunun için de zayıflamak için oturup kendinize nedenler bulmalısınız. Örneğin yazın bikini giyeceğim zayıflamam lazım. Ya da kolesterolüm yüksek kilo vermem lazım gibi. Nedenlerinizi açık olarak ifade ederseniz kendinizi daha çok motive edersiniz. Kendinizi motive etmek için önceden zayıf bir resminiz varsa ya da beğendiğiniz birinin resmini buzdolabının üzerine de yapıştırabilirsiniz. Bu kendinizde çok iyi bir otokontrol sistemi oluşturacaktır.

Kararlı olun.

Kalıcı kilo verme işi, zaman ve çaba harcamayı gerektirir. Belirlediğiniz hedefe odaklanmalı ve yaşam boyu süren bir kararlılıkla yaşam biçiminizde kalıcı değişiklikler yapmaya hazır olmalısınız. Eğer sağlıklı ve bilinçli beslenmeyi alışkanlık haline getiriyor veya yaşam tarzına dönüştürülebiliyorsanız o zaman başarı gelir ve verilen kilolar geri alınmaz. Ancak sadece yaza ince girmek için belirli bir dönem zayıflamayı amaçlıyor sonra tekrar eski yaşam tarzına geri dönüyorsanız yoyo sendromu denilen durumla karşı karşıya kalırsınız. Bir verir bir alırsınız ve bu durum metabolizmanız için hiç de iyi olmaz. Unutmayın; her şekilde kilo verilebilir. Önemli olan verilen kiloların korunmasıdır. Bu da ancak doğru beslenme ve yaşam alışkanlıklarının kazanılmasıyla sağlanabilir. Diyetisyeniniz size kilo verme yolculuğunda yol gösterecektir, ancak o yolda yürümek sizin işinizdir.

Vazgeçmeyin.

Kimi zaman karşılaştığınız geçici başarısızlıklar sizi yıldırabilir. Sakın vazgeçmeyin. Her gün hatta her öğün size yeni bir başlangıçtır. Hayatınızı değiştirmeyi planladığınızı unutmayın. Bu da hemen olabilecek bir şey değil ama sağlıklı bir yaşam tarzına bağlı kalmanın değerli meyvelerini er ya da geç toplayacağınızdan emin olun.

Değişimin zamanla ve sabırla olacağını hiçbir zaman unutmayın. Yeryüzündeki hiçbir yiyecek sizin kendinizi daha zayıf ve sağlıklı hissetmenizden lezzetli olamaz.
 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
öne çıkanlar