Skip Navigation Links

Sarıgül ve Şener..

Türkiye’de bir süredir devam eden siyasette değişim hareketleri, sol da ve sağ da yeni yapılanmalar umut oldu? Merkez sağ&r

Gazete Köşesi   A+a-

Türkiye’de bir süredir devam eden siyasette değişim hareketleri, sol da ve sağ da yeni yapılanmalar umut oldu?
Merkez sağ’ın çöküşü, sol’da CHP’nin Baykal handikapını aşamaması Sol’da yeni bir yapılanmaya ve toparlanma hareketine neden oldu.
Her ne hikmetse özellikle sol partilerde koltuğa oturan yapışıp kalıyor. Kimsenin kaldırması da mümkün değil.
Söz de sosyal demokrat uygulamaların sonu da 70 milyon Türkiye’de yüzde 21’lerde bir CHP, tabela partisine dönüşmüş bir dönemin yüzde 36’lık iktidarı DSP ile SHP boş boş duruyor.
Sağ’da Demokrat Parti ve Anavatan Partisi’nin birleşme hareketine bir de Abdüllatif Şener’in lideri olduğu Türkiye Partisi kuruluyor. Önümüzdeki aylarda sağda DP-Anavatan birleşmesi ve de Türkiye Partisi’nin durumunu gözlemleyeceğiz. Yüzde 47’lik AK Parti’ye ne kadar oy kaybettirecekler bunları hep birlikte göreceğiz..
Sol’da benim en ciddi bulduğum, zaten başkası da yok! Mustafa Sarıgül’ün lideri olduğu henüz adı konmamış bir parti olmasına rağmen Türkiye Değişim Hareketi tüm hızıyla örgütlenmeye devam ediyor.
Sol’u bölecek mi sorusunu sorduran ama bence Sol’u toparlayacak, sandığa gitmeyen Sol oyları çatısına çekebilecek ciddi bir oluşum Türkiye Değişim Hareketi..
CHP Genel Başkanı ve bir 20 yıl daha koltuğunu bırakmak niyeti olmadığı anlaşılan Baykal’ın varlığı, Sarıgül hareketini önemli bir oy oranına taşıyacaktır.
Parti tüzüğünü incelediğimde, Sarıgül hareketinde partisini iki kez üst üste oy kaybına uğratan genel başkan dahil kim olursa olsun bir daha aday olamamak gibi bir yaptırımla karşı karşıya kalıyor. Bundan daha demokratik bir uygulama olabilir mi?
Yeni bir oluşuma giren Sarıgül’ün, şunu yapmak da en doğal hakkı olabilirdi; Partiyi ben kurdum, o kadar emek verdim, partinin ilelebet lideri de ben kalmalıyım!!! Ama bu yapılmıyor ve tüzük taslak halinde olmasına rağmen halkın görüş ve isteklerine açık tutulmuş. Bu nedenle sol, Sarıgül hareketi çatısı altında toplanabilir. Sarıgül hareketinin yaratacağı oy patlamasını önümüzdeki genel seçimlerde de hep birlikte göreceğiz..
 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet