Skip Navigation Links

Bugün bayram, erken kalkın çocuklar!

Coşkuyu yüreklerimizde hissederek ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği kutsal mirasa sahip ç

Gazete Köşesi   A+a-

Coşkuyu yüreklerimizde hissederek ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği kutsal mirasa sahip çıkarak geleceğe güvenle bakan nesiller için sahip çıkmak ve gelecek nesillere devretmek..
Atatürk’ü anlamak, sadece bayramlarda şiir okumak, törenlerde yürüyüş yapmak değil..
Atatürk’ü anlamak, O’nun ilke ve devrimlerini anlamak, yaşamak ve yaşatmaktır bana göre..
Anlamak ve yaşamak..
Aydınlık Türkiye’nin aydınlık geleceği için bir mum da sen yak!!!
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; “Beni görmek demek, zorunlu olarak yüzümü görmek demek değildir. Benim düşüncelerimi anlıyor, duyduklarımı duyuyorsanız, bu yeterlidir!"
Anlamak ve yaşamak..
Çocukluğumuzdan hatırlayalım.. Heyecanla beklerdik 23 Nisanları.. Bayramlık elbiselerimizi yatağımızın başucuna koyar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bayram törenlerine de heyecanla giderdik..
Okullarda farklı bir telaş olurdu.. Sınıflar süslenir ve bir hafta boyunca Atatürk anlatılırdı.. Şimdilerde neler değişti, neler oldu anlamak mümkün değil.. Yeni bir uygulama ile okulların tören geçişi yapması uygulamasına son verildi.. Resmi gazetede yayınlandı.. Tabiki bu yazıyı henüz 22 Nisan tarihi itibariyle yazıyorum. Neler göreceğimi, nelerin ne kadar değiştirildiğini ancak törende göreceğim.. Yavaş yavaş milli değerlerimiz rafa mı kalkıyor? Sorusunu soruyorum kendi kendime.. Oynamayın hassasiyetlerimizle!!! Uğraşacak o kadar büyük ve önemli meseleler varken, işsizlik ve açlık varken, memleket ekonomisi dibe vurmuşken, uğraşmayın milli ve manevi değerlerimizle.. Alıştıra alıştıra, sindire sindire yapıldığını çok da rahat gözlemliyoruz.. Birkaç yıl önce sessiz sedasız bazı uygulamalar değişti ve şimdi de bir şeyler değişiyor.. Yarın bir bakacağız ki bayram da kalmamış.. Bir sembolik bayram töreni olarak sınırlandırılmış her şey!!! Bu ülkenin insanlarına iş, aş, güzel bir gelecek vermekle yükümlü siyasilerin milli ve manevi değerler üzerinde icraatlarını yoğunlaştırıyor olmaları hepimizi derinden üzüyor.. Ne mutlu Atatürkçüyüm, Laik, Cumhuriyet çocuğuyum diyene!!!
Ne mutlu Türküm diyene!!!
Hoşçakalın..
 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet