Skip Navigation Links

Yarım bardak su..

Bölgemize bir süredir devam eden hükümet çıkarması geleceğe yönelik bir çok tezi doğruluyor. Bölgemizin

Gazete Köşesi   A+a-

Bölgemize bir süredir devam eden hükümet çıkarması geleceğe yönelik bir çok tezi doğruluyor. Bölgemizin dünyanın en büyük enerji terminallerinden birisi olması ve sanayi atağı ile tüm dikkatler İskenderun-Payas-Dörtyol-Yumurtalık ve Ceyhan hattına çevrilmiş durumda.
Bir çok işadamı bir yandan kriz edebiyatı yaparken, diğer yandan da sessiz sedasız yatırım yapıyor. Hani hep derim ya; “Dilimize dolamışız bir fakir edebiyatını” diye..
Huylu huyundan vazgeçer mi?
Yarısına kadar dolu bir bardağa, yarısı dolu veya yarısı boş demek gibi bir şey.. Bir şeye ya olumlu bakarsın ya da olumsuz.. Bizim insanımız genelde işin olumsuz tarafından bakmayı seviyor..
Bizim insanımız trilyonların içinde de boğulsa hep daha fazlasını ister.. Bu tamahlıktan ileri gelir bence.. Bir türlü halinden memnun olmaz.. Sanki elindeki para birileri tarafından alınacakmış gibi içinde bulunduğu iyi durumu tam tersi bir kötü durummuş gibi gösterir her fırsatta.. Halbuki örnek alınacak o kadar çok isim var ki bölgemizde..
Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, yaklaşık 1.5 milyar dolara yaklaşan yatırımını krize rağmen durdurmadı ve de tam tersi hızlandırdı. Fakir edebiyatı yapmadı, inancını korudu.. Böylesi büyük ve önemli bir yatırımcı olan Recep Atakaş’ın karşısında saygıyla durmamak mümkün mü? Yatırımı kesmek bir yana, Sayın Atakaş, sosyal sorumluluklarını yerine getirmeyi de sürdürdü.. Demek ki Allah herkesin kısmetini ayrı veriyormuş, yeter ki paylaşmayı bil!!! Allah, Sayın Recep Atakaş’ı bölgemiz insanının başından eksik etmesin.. Amin..

İTSO Reçete sundu..
Bölgemize süren bakan çıkarmaları arasında son olarak Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’na yaptığı çıkarmada konuşma yapan ve bölge ekonomisinin bulunduğu durumla geleceğe dair çok güzel bir reçete sunan başkan Halil Şahin’in de büyük takdir gördü.. Reçete yüzde 100 doğruydu. Çünkü uzun yıllardır teşhis ve tedavi için dünhya kadar tetkik yapan bir doktor gibi çalıştı Halil Şahin..
Bakan Ergün’ün sözleri ie hala kulağımda çınlıyor.. Benim yıllardır dillendirdiğim görüşlerimle örtüşen bir konuşma yapan Bakan Ergün, yatırımcıyı yüreklendiren ifadelere özel önem verdi..
Dinlerken kafa sallayan işadamlarımızın yarısı fakir edebiyatını dillendirmiş, her gün ağlayan bildiğimiz insanlar.. Bir gün de şükredin! Diyesi geliyor insanın.. Beterin beteri var be kardeşim!
Bölgemiz doğuştan teşvikli.. Ne ektiysen aldın karşılığını.. Sana verdiklerine şükretmedin, verdiklerinin 10’da birini geri aldı diye şikayet ettin..
Bari mübarek Ramazan ayında kabul edin şu hatanızı..
Bir çok haddeci krizin patlak verdiği anda stoklarla ve yüksek fiyattan hurda siparişleriyle yakalanınca büyük zarara uğradılar. Allah yardımcıları olsun. Şoka girince bir çok harcama kalemini iptal ederek tedbir aldılar kendilerince.. Bu durum onların elinde değildi zaten.. Ama velakin, büyük kazanırken yaptığın birikimin çeyreğini bile kaybetmedin!!! Bunu da herkes biliyor.. Buna da kriz fırsatçılığından başka bişey de denmez heralde.. Hoşçakalın..
 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet