Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Türkiye'de bu koronun eşi yok!!!

İskenderun Belediyesi Musiki Cemiyeti Çocuk Korosu'nu ziyaret eden TRT sanatçısı elliye yakın bestenin sahibi İskenderunlu Celal Abacı, Türkiye'de hem

Gündem   A+a-

İskenderun Belediyesi Musiki Cemiyeti Çocuk Korosu’nu ziyaret eden TRT sanatçısı elliye yakın bestenin sahibi İskenderunlu Celal Abacı, Türkiye’de hem çalıp hem söyleyen başka bir çocuk korosu olmadığını hatırlatarak, Şef Murat Bulut’u meşakkatli ve özverili çalışmalarından dolayı her türlü takdirin üzerinde bulduğunu söyledi.

Türkiye’de bu korunun eşi yok!!!
Türk Sanat Müziği’nin duayenlerinden TRT Sanatçısı İskenderunlu Celal Abacı, İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Çocuk Korosu’nu ziyaret etti.
Türkiye’de hem çalıp hem de söyleyen başka bir çocuk korosu olmadığını söyleyen Celal Abacı, Musiki Derneği Şefi Murat Bulut’u kutladı.
İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Başkanı Ahmet Öz’ü de çalışmalarından dolayı kutlayan Celal Abacı, müzikle iç içe b.ir yaşamın toplumun aydınlanmasında ve ilerlemesinde önemli rolü olduğuna dikkat çekti.

Küçük yaşta çocuklara öz müziğimiz Türk Sanat Müziği’ni öğretmenin büyük bir meşakkat ve fedakarlık gerektirdiğine dikkat çeken Abacı, övgü dolu sözlerle emek verenleri kutladı.
Pazar günleri TRT Radyo 4 ve Radyo Nağme’de 19.00-20.00 saatleri arasında hazırlayıp sunduğu Türk Sanat Müziği programıyla büyük beğeni toplayan Celal Abacı, doğup büyüdüğü İskenderun’da ailesini ziyarete geldiğini ve İskenderun Belediyesi Musiki Cemiyeti’nin faaliyetlerini takip ettiği için ziyaret etmek ihtiyacı hissettiğini söyledi.
Çocuklarla bir süre sohbet eden Celal Abacı, sorularını da yanıtladı. Türk Sanat Müziği’yle Mersin Musiki Cemiyeti’nde tanıştığını belirten Abacı, 30 yılı aşan sanat yaşamında çocukların Türk müziğiyle yakından ilgilenmelerinin de çok önemli olduğunu vurguladı.
Karşılarında Celal Abacı gibi bir duayeni gören çocuklar, kendisinden şarkı dinlemek istediklerini söylediler. Celal Abacı, çocukların istek şarkılarını kırmayarak, yine saz heyetini çocukların oluşturduğu koro eşliğinde iki şarkı art arda seslendirdi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş