Skip Navigation Links

Kongrenin Değil 500 Kişinin Oda Başkanı Olmaya Talibim

Bu hafta Pazar günü oda başkanını seçecek olan İskenderun Lokantacılar ve Pastacılar odasına adaylar arasına dengeleri değiştirecek bir aday daha ekle

Ekonomi   A+a-


    Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanlığına Aday Olduğunu Açıklayan Mehmet Düşer;

    “Kongrenin Değil 500 Kişinin Oda Başkanı Olmaya Talibim”

 

    Bu hafta Pazar günü oda başkanını seçecek olan İskenderun Lokantacılar ve Pastacılar odasına adaylar arasına dengeleri değiştirecek bir aday daha eklendi. İskenderun’da yıllardır esnaflık yapan Mehmet Düşer, kongreye katılan 40 – 50 kişinin değil, 500 kişinin tamamının oda başkanı olmak istediğini açıkladı.

    “Meslektaşlarım İçin Koparır Gelirim”

    Esnaflar arasında dik duruşu, saygın kişiliği ve kurumlar arasında ki iş bitiriciliği ile tanınan Mehmet Düşer, İskenderun Lokantacılar ve Pastacılar odasında kan değişikliğine gidilmesi gerektiğine dikkat çekti. ‘ben esnafım, esnafın sorunlarını’ çok iyi biliyorum diyen Düşer; “ben gezdiğim esnaf arkadaşlarıma iki soru sordum. Dedim ki oda başkanını tanıyor musunuz? İkinci sorumda ‘oda başkanı ne işe yarıyor’ oldu. İki soruya da esnaf arkadaşlarımdan şu cevabı aldım. ‘oda başkanını tanımıyorum. Oda başkanının ne işe yaradığını bilmiyorum.’ Bende bunun için sosyal bir şekilde üyelerini, meslektaşlarını tanıyan, onların dertleri ile dertlenen acılı ve iyi – kötü günlerinde yanlarında olan, onlara sahip çıkan, onları tanıyan bir oda başkanı olsun istedim. Şu ana kadar gittiğim yerlerde ‘hayır size oy vermem’ diye görmedim. Ki ben kimin yanına gittiysem oda başkanını tanımadığını söylediler. 15 – 20 yıldır odaya kayıtlı olup oda başkanının yanlarına hiç uğramadığın ı söyleyen esnaf arkadaşlarım ile karşılaştım. Ben herkesin teveccühü ile karşılaştım. Oda Başkanlığının ne işe yaradığını bende bilmiyorum. Ama en azından ben esnafın ne sıkıntısı var, ne sorunu var onu çok iyi biliyorum. Oda Başkanının ne görevi olduğunu merak edip internet üzerinde araştırma yapmak istiyordum. Ancak ben esnafın sıkıntılarını çok iyi bildiğim için buna gerek duymadım. Ben esnafım… Şu anki oda başkanlarına baktığımız zaman bulunduğu yeri meslek haline getirdiklerini görüyoruz. Kısacası oda başkanlığı bir meslek olmuş. Ben kongreye gelen 40- 50 kişinin değil odaya kayıtlı 500 kişinin başkanı olmak istiyorum. Meslektaşlarım için gerekirse mülki amirlerin karşısına dikilip meslektaşlarım için gereken her şeyi kopararak almaya çalışacağım” açıklamalarına yer verdi.

 



Kongrenin Değil 500 Kişinin Oda Başkanı Olmaya Talibim videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet