Skip Navigation Links

1 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

İskenderun'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, işçi ve memur konfederasyonları, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri ile Anıt Alanı'nda kutlan

Gündem   A+a-

1105.hizliresim.com/2011/5/2/3789.jpg" />
 
 
İskenderun'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, işçi ve memur konfederasyonları, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri ile Anıt Alanı'nda kutlandı.
 
Program için daha önceden belirlenmiş olan Tayfur Sökmen Bulvarındaki 3M Garden civarındaki boş alan toplanma yeri oldu. Toplanma alanında buluşan kitle Tayfur Sökmen bulvarını sahil istikametinde izleyerek Anıt Alanı’na giriş yaptı. Yol boyu polis kordonundan geçen kitle alan girişinde arandı. 1 Mayıs programına DİSK, KESK’e bağlı sendikalar, EMEP, ÖDP, HEPAR, HAS PARTİ, TMMOB, GENÇLİK MUHALEFETİ, DEVRİMCİ GENÇLER, DH, BDP, TERMİK KARŞITI PLATFORM, CHP, HKP, TGB, EMEK HIRSIZI ÖSYM, EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMU, EĞİTİM İŞ, ALEVİ KÜLDÜR DERNEKLERİ, HALKEVLERİ, İHD, EMEK GENÇLİĞİ ve İskenderun Belediye Başkanı Yusuf CİVELEK’te katıldı.
 
1 Mayıs kutlama programı ortak bildirisini Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Coşkun SELÇUK okudu, bildiride şu ifadeler kullanıldı;
 
“Bizler bu ülkenin işçileri, kamu emekçileri, meslek sahipleri, emeklileri, işsizleri, yoksulları, kadınları, gençleri olarak, tüm dünya emekçileriyle birlikte 1 Mayıs alanlarında, emeğin bayramındayız. Barış için, özgürlük için, demokrasi için, saygın bir iş için, savaşsız bir dünyada sömürüsüz, baskısız, insan onuruna yaraşır bir yaşam için birlikteyiz.
 
1 Mayıs güvencesiz, esnek, kuralsız çalışmanın, taşeronlaşmanın yaygınlaştırıldığı koşullarda karşılandı. Emekçilerin yarısı kayıt dışında çalışıyor, sendikal örgütlenmenin önündeki engeller korunuyor ve örgütlenen işçiler işten atılıyor. İş kazası adı verilen işçi cinayetleri durmak bilmiyor. Torba yasa ile her alanda emekçilerin hak ve çıkarları geriye götürülmek isteniyor.
 
İşsizliğin önlenmesini, kıdem tazminatı hakkımızın korunmasını, esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışma biçimlerinden vazgeçilmesini istiyoruz. İşsizlik Sigortası Fonu'nun amacı dışında kullanılmasına karşı çıkıyoruz. Sağlık ve sigorta alanındaki mağduriyetlerimizin giderilmesini istiyoruz. Asgari ücretin insan onuruna yakışır olmasını, vergi adaletsizliğinin giderilmesini istiyoruz. İş cinayetlerinin önlenmesini, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin artırılmasını istiyoruz.
 
Taşeronlaşma ve kayıt dışı ekonominin engellenmesini, özelleştirilmenin durdurulmasını istiyoruz. Antidemokratik sendikal yasaların değiştirilmesini, toplu pazarlık ve örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Kürt sorununun demokratik ve barışçıl bir şekilde çözümünü, din, vicdan ve düşünce özgürlüğünün toplumun tüm kesimlerinde hakim kılınmasını istiyoruz. Cezaevlerindeki yaşam koşullarının insan onuruna yakışır bir şekilde iyileştirilmesini, ağır hastaların tahliye edilmesini istiyoruz. Doğal yaşamın korunmasını ve ekolojik çevrenin katline son verilmesini istiyoruz.
 
Kadına yönelik şiddetin engellenmesini, istihdamda kadın emeğine daha çok yer verilmesini istiyoruz. Engellilerin toplumsal yaşama eşit bireyler olarak katılmasının sağlanmasını istiyoruz. ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda güvenlik ve adaletin kuşkulara yer bırakmayacak şekilde sağlanmasını istiyoruz. Biz 1 Mayıs 1977'nin aydınlatılmasını ve kaybettiklerimizin faillerinin bulunmasını, adalet önüne çıkarılmasını istiyoruz. Biz Arap halklarının mücadelesini destekliyor, onlara yapılan tüm antidemokratik müdahaleleri kınıyoruz.”
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet