Skip Navigation Links

Emekli Hissedarlara, Organize Rezaleti !

12 Yıldır Kangren Olduk

Ekonomi   A+a-

İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. Çalışanları Yardımlaşma Sandığı Vakfı, İsdemir hisselerinin hak sahiplerine dağıtmaya başladı

İsdemir emekli hissedarları Çelik İş Sendikasında başlayan dağıtım için sendikanın önünde toplandılar.

Kimisi taşların üstünde yılgın bir ifadeyle

Kimisi gelgit yolları arşınlayan bir kızgınlıkla

Kimisi yorgun hasta bir ruh hali ile

Bekliyorlar yaklaşık 1000 kişinin bir günde dağıtımı yapılması beklenen hisse kâğıtlarının öğlen saatleri olmasına rağmen henüz 64. kişi içerden çıktı.

Yıllardır yılan hikâyesine dönen hisse senetlerinin hak sahiplerinin bir kısmı vefat etmiş. Bir kısmı çok yaşlı ya da hasta kalanlar ise Umutsuz ve bezgin.

Artık ne olacaksa olsun diyorlar…

Artık Yeter, Artık Bitsin !!!

İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. Çalışanları Yardımlaşma Sandığı Vakfı Başkanı Bayram Altun, İSDEMİR hisselerinin hak sahiplerine aktarılması için büyük gayretler gösterdiklerini dile getirdi. Ancak yaşlı hissedarlar bu söylemi anlamsız gözlerle dinlediler.

Salona ve sokaklara taşan onlarca hissedarın yaş ortalaması 50 ile 65 arasında hepsi yıllardır bekliyor olmanın sabırsızlığını ve kızgınlığını yaşıyor.

Bazı hissedarların söylemleri ve isyanları aynen şöyle’ Bingöl den geldim sanırım daha birkaç gün burada kalmam gerekecek ama bu seferde alamazsam hisselerimi hediye edeceğim.

Hisselerin hala ne olduğu belirsiz daha öncede bu şekilde elimize kâğıt tutuşturup bizi gönderdiler o tarihten bu güne hiçbir şey değişmedi. Ve bize yine ne olacağı belirsiz kâğıtları dağıtıyorlar.

Saatlerdir ayaktayız ve sokaktayız bitsin bu rezalet bitsin….

İsdemir 12 yıldır zarar mı ediyor 2013 yılında demir çelik fabrikaları yaklaşık olarak % 60 kar ettiler ancak bize verilmesi vaat edilen para her gün azalıyor ve eriyor .Artık yeter bitsin bu zulüm vereceklerse versinler çoğumuz mezarda bu paraya kavuşacak….

Yıllarca çelik had danelerinde zehir soluyarak ömrümüzü tükettik diyen bir emekli tükürüğümüzden çamur akıyordu şimdide beklemekten ömrümüz bitti. Pamuk İpliğinde bir hayatın bedeli bumudur soruyorum?

Bizim üzerimizden rant kazananlara hakkımız helal değil toplu vermiyorlarsa bile bu para aylıklarımıza 50 TL yada 100 TL şeklinde artırım yapılarak eklensin şu ana kadar aldığımız para komik rakamlar bir kez 50 TL bir kez de 200 TL para aldık bumudur emeklerimizin çilemizin karşılığı?

Bakanımıza, Demir Çelik İdarecilerine ve Sendikaya sesleniyoruz bizim hakkımızı versinler dünyada tek şey vardır oda doğruluk .. İşveren ve sendika arasında ezilen biz işçiler olduk. Bu şeytan tuzağına bir son versinler.

Son olarak emekli bile olamadan malule ayrılan yaşlı teyzenin isyanı şöyle oldu, biz emek vermedik mi biz çalışmadık mı biz bu vatana millete hayırlı olmadık mı da hakkımızı bile ararken rezil oluyoruz….

Cengiz Gül :

Açık Aramaya Çalışmayın

İsdemir Emeklilerinin söyleşisi sırasında kalabalığın içine gelen Çelik İş Sendikası genel başkanı Cengiz Gül, lütfen açık aramayın çünkü bulamasınız şeklinde bir beyanatla söze başladı. Ve ardından hissedarların hakları için yıllardır önemli mücadeleler veren Vakıf Başkanı Bayram Altun’a teşekkürlerini iletti.

Ve hak sahiplerine yönelik bilgiler verdi.

Organizede problem mi var şeklinde soru ilettiğimiz başkan Cengiz Gül, evet ufak tefek hatalarımız olabilir şeklinde konuşarak uzaklaştı…

Emekli hissedarların şaşkın bakışları arasında ufak tefek sözlerine gülen yaşlı hissedarlar biz Cengiz Gül, yüzünden yıllardır çile çekiyoruz şimdi onun ufak tefek dediği bu olay bizim yaşamımıza mal olmuştur şeklinde düşüncelerini belirttiler.

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
hasan 2 Mart 2014 Pazar
Halka ve işçiye tepeden bakan ali cengiz gül ve yanındaki sözde yardımcısı bayram isdemirdede bitmiştir.
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet