Skip Navigation Links

İnsanın Olduğu Her Yerde Başarı Olur

DOĞAKA 55. Yönetim Kurulu Toplantısı İskenderun’da Gerçekleşti

Gündem   A+a-

 

    Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 55. Yönetim Kurulu Toplantısını Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay Valilerinin katılımıyla İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirdi. 2.500’den fazla kişiye mali destek programları hakkında bilgilendirme yapıldığının açıklandığı toplantıya Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke, Hatay İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Gülen, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Özsoy, Osmaniye İl Genel Meclis Başkanı Selçuk Acar, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ve İTSO Başkanı Levent Yılmaz katıldı.

 

      “Gelinen Nokta Fevkalade!”

     Toplantının açılış konuşmasını yapan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, gelişmiş ülkeler de insan kaynaklarına verilen öneme dikkat çekerek %80 insanın olduğu her yerde başarı sağlanabileceğinin altını çizdi. Para ve kaynak için %20’nin yeterli olduğuna vurgu yapan Vali Lekesiz; “Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansımızın yönetim kurulunun bu ay ki toplantısında İskenderun İlçemiz Hatay adına ev sahipliği yapıyor. Ajansımız 4 yaşına geldi. Gelişmekte olan ülkeler genellikle kaynağın önemli olmasına değer verirler. Gelişmiş ülkeler de insan kaynakları önemlidir. Biz de halen ağırlıklı görüş %80 finans %20 insan. Başta Japonya olmak üzere benzeri ülkeler de %80 insan %20 finansman derler. Yani bir işin başarıyla hayata geçirilmesi için önemli olan %80 insandır. Yetişmiş insan kaynağınız varsa o iş %80 başarıya ulaşır. Para ve kaynak için %20 yeterlidir derler. Bizde ki bu anlayış değişikliğinin olması gerekene eğrilmesinde de kalkınma ajanslarının gerçekten çok güçlü bir rol oynuyor. Bölgeler de önemli bir aktör olarak görevlerini icra ediyorlar. İnsan kaynaklarının altının çizilmesinde de ve bölge de ki insan kaynaklarının bölgenin öncelikli sektörlerinin güçlü bir geleceğinin kurulabilmesi için iyi yetişmesine yönelik çok ciddi çalışmalar yapıyorlar. Bu ajanslarımızın veri tabanına bağlı olarak çalışma kültürü illerimiz de, bölgelerimiz de yaygınlaşmaya başladı. Bunda hiç şüphesiz DOĞUKA’nın başta yönetim kurulu üyelerinin, genel sekreterlerimizin, uzmanlarımızın, tüm çalışanlarımızın büyük katkıları var. Kalkınma Bakanlığımızın destekleri var. Ve kamuoyunun desteği var. Gelinen nokta fevkalade memnuniyet verici” şeklinde konuştu.

     “Hedef, Sosyal Müdahale Alanlarının SODES Kapsamına Alınması”

    Vali Lekesiz’ in ardından 2014 yılında ilan edilmesi planlanan Sosyal Destek Programı (SODES) ile ilgili olarak tüm ilçelere kaymakamlıklar iş birliği ile arama çalıştayları yapıldığını söyleyen Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, en fazla ihtiyaç görülen sosyal müdahale alanlarının SODES kapsamına alınmasının hedeflendiğini ifade etti. DOĞUKA’nın mali destek programlarının yanı sıra yurt içi ve yurt dışı fuar organizasyonları ile de bölgede ki ekonomik sektörlere destek sağladığını belirten Vali Kocatepe; “ajansımız, uluslar arası turizm hareketliliğine konu olabilecek önemli değerlere sahip bölgemizin bu değerlerini tanıtmak ve uluslar arası turizm rotalarında yer almasını sağlamak amacıyla da çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.

 

 


İnsanın Olduğu Her Yerde Başarı Olur videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet