Skip Navigation Links

Farabi, Gelişimin Bilim Elçisidir

Üniversitemiz Farabi Koordinatörlüğü tarafından “Farabi Değişim Programı ve Birim Yetkililerini Bilgilendirme” adlı seminer düzenlendi.

Eğitim   A+a-

 

    Farabi, Gelişimin Bilim Elçisidir

    “Farabi Değişim Programı ve Birim Yetkilerini Bilgilendirme Semineri”

Üniversitemiz Farabi Koordinatörlüğü tarafından “Farabi Değişim Programı ve Birim Yetkililerini Bilgilendirme” adlı seminer düzenlendi.

   "BİLİM GERÇEĞE GİDEN YOLLARI AYDINLATAN IŞIKTIR"

   Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Volkan Kılıç seminerin açılışında, Aristoteles’in “Bilim, gerçeğe giden yolları aydınlatan ışıktır.” sözlerine atıf yaptığı konuşmasında günümüzde bilimin sürekli gelişen bir olgu olduğuna ve gelişimin de değişimden ayrı düşünülemeyeceğine vurgu yaptı.

 

   "ÖĞRENCİLER KENDİLERİNİ GELİŞTİRİYOR"

   Kılıç, Farabi Değişim Programı ile öğrencilerin yeni yerler, kültürler, farklı akademik ortamlar göreceğini ifade ederek öğrencilerin aynı zamanda farklı çevreleri tanıma doğrultusunda hem bilimsel hem de kültürel yönden kendilerini geliştirme fırsatı bulacaklarını belirtti.

   ÖĞRENCİ HAREKETLİLİKLERİ

   Farabi programı çerçevesinde yıllara göre gelen ve giden öğrenciler hakkında bilgiler aktaran Yrd. Doç. Volkan Kılıç, 2009 yılından bu yana Mustafa Kemal Üniversitesi’ne çeşitli üniversitelerden 270 öğrencinin Farabi öğrencisi olarak geldiğini ve üniversitemizden de diğer üniversitelere bu program kapsamında 245 öğrencinin gittiğini dile getirdi.

    "DEĞİŞİMLER ÖĞRECİLERE FAYDALI OLUYOR"

   Gelecek yıl bu sayıları arttırmayı hedeflediklerini söyleyen Kılıç, bu program ile üniversite öğrencilerinin farklı bir Yüksek Öğretim Kurumunda eğitim görmelerine olanak tanındığını, farklı üniversitelerin öğrencileri arasında bilgi alışverişinin olduğunu ve öğrencilerin farklı üniversitelerin olanaklarından faydalanabildiklerini ifade etti.

    MEZUN ÖĞRENCİLER DE KATILIM BELGESİ ALABİLİYOR

   Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Volkan Kılıç, Farabi Değişim Programına katılan öğrencilere karşılıksız burs ödemesinin yapıldığını söyleyerek öğrencelerin mezun olmaları durumunda da Farabi Programı’ndan yararlandıklarına dair katılım belgesi alacaklarını kaydetti.

   Farabi Uzmanı Mehmet Şengül’ün de söz alarak katılımcıları bilgilendirdiği seminerde Şengül, “Gelen ve Giden Öğrenci ve Birim İşlemleri’’ adlı sunum yaptı.

   Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve katılımcıların önemli bilgiler edindiği seminer, soru cevaplarla sona erdi.

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet