Skip Navigation Links

MKÜ, Ortaokul Öğrencilerine Fizik Bilimini Tanıttı

Antakya Nami Veysoğlu Ortaokulu öğrencileri Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Laboratuvarları ve Kütüphaneye bilimsel amaçlı gezi düzenledi.

Eğitim   A+a-

 

    Fizik laboratuvarları

   Sorumlu öğretmen Hatice Eğilmez, 21 öğrencisi ve beraberinde 4 rehber öğretmenle birlikte ilk olarak MKÜ Fen Edebiyat Laboratuvarlarıziyaret etti. Öğrenciler, burada sırasıyla Fizik bölümünde yer alan Elektronik, Modern Fizik, Nükleer, Nano Mekanik, Yarı İletken ve Biyo sensör Laboratuvarlarını tanıdılar.

   Fiziğin ilişkileri

   Öğrencilerin bir hayli ilgili gözüktüğü laboratuvar gezisinde MKÜ uzmanları tarafından öğrencilere fiziğin insan yaşamındaki etkilerinden, ortaya çıkartılan ürünlerde fiziğin katkısından ve daha birçok bilimsel disiplinin fizik bilimiyle ilişkisinden söz ettiler.

   Öğrencilerin yönelttikleri bütün sorulara açıklık getiren uzmanlar aynı zamanda fizik bilimiyle ilgili bilinmeyenleri de detaylı bir sunum yaptılar.

   Kütüphane

   Öğrenciler daha sonra Kütüphaneye geçerek burada birbirinden farlı konuda yazılmış kitapları inceledi. Kitapların üniversite öğrencilerinin gelişimindeki etkisini gözlemleme fırsatı bulan öğrenciler, geziden oldukça memnun ayrıldılar.

 

 


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet