Skip Navigation Links

Dörtyol'da Gergin Bekleyiş Sürüyor!

Dörtyol'da ki olayları yerinde incelemek amacıyla BDP heyeti, Diyarbakır'dan 20 araçlık konvoyla sabah erken saatlerde hareket etti

Gündem   A+a-

Dörtyol’da ki olayları yerinde incelemek amacıyla BDP heyeti, Diyarbakır'dan 20 araçlık konvoyla sabah erken saatlerde hareket etti

Sivil plakalı araçlarla hareket eden konvoyda BDP Genel Başkanı Demirtaş'ın isteği üzerine parti flamaları da yok. Hatay'da gergin bekleyiş sürerken Vali Celalettin Lekesiz, heyetin Dörtyol'a girişine izin verilmeyeceğini açıkladı.
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Yardımcısı Gültan Kışanak, Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata, Diyarbakır İl Başkanı Nijad Yaruk, bazı parti meclisi üyeleri ve partililer sabah saat 07.00'da Diyarbakır İl Binası önünde toplandı. Tamamının özel araçlardan oluşan 20 araçlık konvoy ile yola çıkan BDP heyetine, yol güzergâhı üzerinde bulunan Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nden de katılım oldu. Daha sonra Şanlıurfa'ya ulaşan BDP heyeti, burada da partililer tarafından karşılandı. Burada da katılımların olduğu gözlenirken, BDP konvoyu Şanlıurfa çıkışındaki bir tesiste çay molası verdi.
DÖRTYOL’DA GERGİN BEKLEYİŞ
Konvoy eşliğinde çok sayıda partili ile öğle saatlerinde Dörtyol'a gelmesi beklenen BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ziyareti öncesi Dörtyol'da güvenlik güçleri alarma geçti. Şehrin giriş çıkışlarını ablukaya alan çok sayıda polis ve jandarma timi, arabaları ve yolcuları didik didik arıyor, kimlik kontrolü yapıyor.
Adana-Dörtyol otoban Erzin kavşağında da güvenlik tedbiri alındı. Yaklaşık 400 kişilik jandarma ve polis gücünün konvoyun geçiş güzergahındaki güvenlik tedbiri gözlerden kaçmıyor.
İlçe merkezinde ise sakinlik hakim. Esnaf günlük işlerini yaparken işyeri ve evlere asılı Türk bayrakları dikkat çekiyor.
Bu arada Doğu plakalı bazı araçların sürücülerinin önlem olarak plakalarını söktüğü de görüldü.
HATAY VALİSİ: DÖRTYOL'A GİRİŞLERİNE İZİN VERİLMEYECEK
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, “hassas durumu göz önünde bulundurarak Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) heyetinin Hatay'ın Dörtyol ilçesine girmesine izin vermeyeceklerini” açıkladı.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet