Skip Navigation Links

2.Körfez İş Sağlığı Zirvesi

Üniversitemiz bünyesinde ‘’MÜSİGEM ‘’tarafından ‘’2.Körfez İş Sağlığı Ve Güvenliği zirvesi düzenlendi.

Eğitim   A+a-

 

   Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarında gerçekleştirilen zirveye, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eski Baş İş Müfettişi Vedat Reha Mert, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Eski Başkanı Müdürü Hüseyin Avni Yardımcı; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Emekli İş Teftiş Kurulu Denetçisi İs Demir İşletmeler Genel Müdürü İş Sağlığı Uzmanları, MÜSİGEM çalışanları ile çok sayıda misafir katılım gösterdi.

    Açılış konuşmasını yapan Rektör Güder, “İnsanlığı bugünden yarına götürecek olan dünden beri süregelen en önemli çaba hayatta kalabilmek için üretmek, üretimden kendini ayakta tutabilecek bir sürdürebilir yaşantıya kavuşabilmektir ”dedi.

    Bunun hepimiz için tek bir anlam ifade ettiğini dile getiren Güder, varlık sahibi olabilmek; o varlıkla kendimizi ailemizi, toplumumuzu ve insanlığı mutlu edebilmek için bir yandan çalışmak, bir yandan emek vermek gibi kutsal, kendimize ve başkalarına faydalı olan bir kavramı barındırırken öte yandan çalışma alanlarının çeşitliliği kendi içerisinde barındırdıkları riskler ve sürdürebilirliğe karşı bir takım görünen ve görünmeyen olumsuz durumlara karşı tedbir almaktır” sözlerini kullandı.

  

  ‘’Bilinç düzeyi geliştirilmeli’’

    Güder, çalışanlarla el ele vererek iş sağlığı ve güvenliğini yaşam kültürümüz haline getirmemiz ve beraberinde Rekabetçiliği yakalayarak içselleştirilmemiz gerektiğini vurgulayarak Körfez bölgesindeki sektörlerin iş sağlığı ve güvenliği açısından diğer sektörlere göre bir adım daha önde olması gerekliliğine değindi.

   ‘’İş güvenliğini yaşamak zorundayız’’

    Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, bir seferberlik içerisinde iş sağlığı ve iş güvenliğini hep beraber masanın hepimiz aynı tarafından oturduğumuz gerçeğini dikkate alarak değerlendirmeli, masaya yatırılmalı ve kısa süre içersinde çözüme ulaşmalıyız, dedi. Çünkü kaybedecek bir dakikamız yine sağlığını kaybedecek bir çalışanımız bulunmamaktadır. Birincisini düzenlediğimiz Körfez İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesinin bugün ikincisini yaptığımız zirvede bizlerle değerli fikirlerini paylaşan üstatlara teşekkür ederek zirvenin başarılı ve sonuçlarının hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına son verdi.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı E. Baş İş Müfettişi Vedat Reha Mert, iş Sağlığı Ve Güvenliği Genel Müdürlüğü E. Başkanı Müdürü Hüseyin Avni yardımcı ‘’6331’’sayılı yasanın iş hayatına getireceği yenilikler ve işletmeler neler bekliyor sunulu konularını paylaştılar. Birçok önemli şirketlerden önemli isimlerinin yer aldığı panelde bölge işletmeler iş güvenliği örnek uygulamaları Japon işletmelerinin örnek iş güvenliği uygulamaları ele alındı.

    Mert, iş güvenliği bir kurallar topluluğu değil, iş güvenliği bir yaşam biçimidir dedi. İnsan yoksa üretimde yoktur, yönetimde yoktur diyerek proaktif düşünce önemlidir ve bu düşünceyle yol alınmalıdır sözleriyle konuşmasına devam etti.

   ‘’İş güvenliği söz konusuysa’’ bütçenin önemi yoktur.

    Başarılarımızı herkesle paylaşarak başka firmaların başarılarını içimize sindirip tatlı bir rekabet kuruyoruz diyen Mert, biz bir aileyiz ve her bireyimiz bizler için çok önemlidir diyerek sözlerine son verdi.

    Zirve, Mustafa Yazıcı Konservatuar öğrencilerinin salsa gösteriyle ve akademik tiyatro gösterisi ardından plaket takdimiyle son buldu.

 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet