Skip Navigation Links

MKÜ Yeni Bir Bitki Türü Keşfetti

Bitki Türünün Adına Barışı Çağrıştıran Latince İsim Verildi

Eğitim   A+a-

 

   MKÜ Yeni Bir Bitki Türü Keşfetti

   Bitki Türünün Adına Barışı Çağrıştıran Latince İsim Verildi

   “Hoşgörü ve Bilimin Adresi” sloganıyla yükseköğretim hizmeti veren Mustafa Kemal Üniversitesi sloganından da anlaşılacağı üzere bilimsel alanlarda yapmış olduğu çalışmalar ve bilim dünyasına kazandırdıklarıyla hoşgörünün ve özellikle de bilimin yuvası olduğunu her fırsatta sergiliyor. Son yıllarda bilimsel çalışmalarla ve bilim dünyasına kazandırdıkları ile büyük bir ivme kazanan MKÜ bu doğrultuda yine bir ilke imza atarak yeni bir bitki türü keşfetti.

   Bilim dünyasındaki bu keşfin mimarları olan Fen Edebiyat FakültesiBiyoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yelda Güzel ve Doktora öğrencisi Samim Kayıkçı buldukları bitkiye barışı çağrıştıran Latince isim verdiler.

   Serinyol florasında bulunan ve aynı zamanda Hatay’a özgü özellikler taşıması nedeniyle bitkiye Latince’debarışa ait anlamına gelen “pacis” epiteti ile Scorzonerapacis Guzel, Kayikci& S. Yildiz adı verildiği bildirildi.

   Mustafa Kemal Üniversitesi’nin başarı hanesine yazdırdıkları bu bilimsel keşifle ilgili çok mutlu oldukları gözlenen bilim insanları yaptıkları açıklamada,dünyada binlerce bitki türünün olduğu ve bu kadar çok sayıda olan bitkilerin arasına yeni bir bitki türü kazandırdıklarından dolayı gurur duyduklarını ve Mustafa Kemal Üniversitesi’ne bir ilk yaşattıklarından dolayı ayrı bir sevinç yaşadıklarını ifade ettiler.

 

 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
mem 24 Aralık 2013 Salı
neden latince..adam gibi bir isim koysanıza..madem bir keşifte bulundunuz..kime şirin görünmeye çalışıyorsunuz...?
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet