Skip Navigation Links

Tekel İşçileri İçin Meşaleli Yürüyüş Yaptılar

Akşam saatlerinde İsmet İnönü Meydanında toplanan yaklaşık 150 kişi ellerinde meşalelerle Şehit Pamir caddesinde sloganlar atarak yürüyüş yaptı.

Gündem   A+a-

İskenderun’da Türk-işe bağlı tüm sendikalar, TKP, BDP, ÖDP, Emep, Kesk, Disk, Emekli-sen, halkevi, insan hakları derneğinin katkı verdiği Tekel İşçilerine destek platformu Ulucami Caddesi eski bitpazarı alanında çadır kurarak yardım kampanyası düzenledi.

Akşam saatlerinde İsmet İnönü Meydanında toplanan yaklaşık 150 kişi ellerinde meşalelerle Şehit Pamir caddesinde sloganlar atarak yürüyüş yaptı. Yaklaşık bir kilometrelik mesafeyi kaldırımda yürüyerek geçen Tekel işçilerine destek platformu üyeleri yardım çadırının önünde toplandılar.
Eğitim-Sen Şube Başkanı Hüsamettin Gezici ellerinde tuttukları meşalelerin bundan iki ay önce Ankara’da başlayan Tekel direnişinin kıvılcımıyla yakıldığını vurgulayarak “Ankara’nın soğuk ayazına rağmen, hükümetin başvurduğu polis şiddetine, başbakanın tehditlerine, maliye bakanının iftiralarına rağmen direnişlerini sürdürerek emekçilerin kararlılığını dosta düşmana bir kez daha gösteren tekel işçilerine selam olsun” dedi.
Buradan vicdanın sesine kulak vermekten vazgeçmemiş, alın terinin değerini bilen göz nuruna saygı gösteren Türkiye’nin aydınlık ve namuslu insanları olarak bir kez daha hükümete seslendiği açıklamasında Gezici şunları söyledi: “Dünyanın neresinde ücreti bir anda yüzde elliye varan oranda düşürülerek emeklilik hakları tırpanlanan emekçiler vardır? Kim evinin nafakasına çocukların geleceğine yönelik açık bir saldırı karşısında sessiz kalabilir? Hükümetin tekel direnişi karşısında sergilediği kibirli ve düşmanca tutumun nedenini bizler biliyoruz. Çünkü tekel işçileri 2 aydır sürdürdükleri direnişle siyasi iktidarı can evinden vurmuştur. AKP hükümeti iktidarı süresince küresel sermayenin direktifleri doğrultusunda emeği mevcut güvencelerinden koparmak için sayısız adım atmıştır”
Gezici, 4/C ile 4/B kamuda istihdamı güvenceleştirme yolunda önemli hamleler yapıldığını da kaydederek taşeronlaşmayı savunarak aynı işi yapan fakat aldıkları ücretler arasında uçurum olan emekçiler yaratarak “ eşit işe eşit ücret” ilkesini ayaklar altına aldığını söyledi.
Eğitim-Sen Şube Başkanı Hüsamettin Gezici Tekel İşçilerine destek amacıyla İskenderun’da 17 Şubat tarihine kadar sürecek yardım kampanyası başlatıldığını da sözlerine ekleyerek kurdukları çadırlarda sabah 08.00 ile 17.00 saatleri arasında bakliyat, un, şeker gibi gıda yardımlarını beklediklerini ifade etti.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet