Skip Navigation Links

Çocuk Korosu'ndan bir muhteşem konser daha

İskenderun Belediyesi Musiki Cemiyeti Çocuk Korosu, Şef Murat Bulut yönetiminde bir muhteşem konser daha verdi.

Gündem   A+a-

İskenderun Belediyesi Musiki Cemiyeti Çocuk Korosu, Şef Murat Bulut yönetiminde bir muhteşem konser daha verdi.

Türkiye’nin ilk ve tek olma özelliğiyle; enstrümanları çalan, şarkıları söyleyenlerin tamamının dışında sunucusunun da çocuk olduğu bir koro olması, İskenderun için büyük bir şans olarak nitelendiriliyor.

Çocuk yaşlarda girdiği İskenderun Musiki Derneği’nde yetişen, İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olduktan sonra da çocuklara Türk Sanat Müziği’ni sevdiren İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Şefi Murat Bulut, özellikle çocuk korosunun bugünkü mükemmel seviyeye gelmesinde en önemli pay sahibi.

Şef Murat Bulut, aynı zamanda bugüne kadar yüzlerce çocuğu kemanla tanıştıran ve kemanın büyülü tınılarıyla yaşamayı öğreten önemli bir müzik adamı olarak kentimiz için çok büyük bir şans.
Kulakların pasının silindiği, birbirinden yetenekli çocukların seslendirdiği muhteşem Türk Sanat Müziği eserleri, izleyenleri büyüledi, velilerin duygu yoğunluğu yaşamasına neden oldu.
İskenderun Kaymakamı Cemil Aksak ve İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’in de izlerken keyif aldıkları gözlenen çocuk korosunun konseri, izleyenlerden tam not aldı.
Çocuk korosu konseri, söz ve müziği Teoman Alpay’a ait Acemkürdi makamındaki “En sonunda sen benimsin” eserinin Şafak Bıkmaz-Utku Palta düetiyle başladı. Şafak Bıkmaz-Utku Palta düeti izleyenlerden tam not alırken, sahnede sergiledikleri performans büyüklere taş çıkaracak nitelikteydi.
Koronun değişmez sunucusu Simay Tunay, her zamanki gibi başarılı performansıyla izleyenlerin beğenisini topladı.
İskenderun Belediyesi Musiki Derneği’nin plakete layık gördüğü çocuk korosunun sunucusu Simay Tunay ile Kanuncusu Begüm Köybaşı’nın plaketlerini Kaymakam Aksak ile Başkan Civelek verdiler.
Koronun konserini tamamlamasının ardından İskenderun Kaymakamı Cemil Aksak ile Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Şef Murat Bulut’u sahnede tebrik ettiler ve çiçek verdiler.
İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Başkanı Ahmet Öz, Türk Sanat Müziği’ne gönül veren ve destekleyen işdünyasına ve velilere teşekkür ettiği konuşmasında, konserin sponsorlarından Damla Plus ED Yabancı Dil Kursu Sahibi Hakan Dilek’e de teşekkür etmeyi unutmadı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet