Skip Navigation Links

“Bu Meslek Peygamberler Mesleğidir”

Öğretmenler Gününün 32.Yılı

Eğitim   A+a-


   Öğretmenler Gününün 32.Yılı
 
   “Bu Meslek Peygamberler Mesleğidir”
 
   Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder’in yanı sıra Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Melis Minisker, Emekli Öğretmen Halit Keçeli ve öğretmen adayı Nuray Kayatürk, ‘Öğretmenler Günü’ hakkındaki görüş ve duygularını paylaştılar.
 
   “Öğretmenlik, yüce gayelere ulaştıran vasıtadır”
 
   Öğretmenliğin insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleği olduğunu dile getiren öğretmen adayı Nuray Kayatürk, “Öğretmenlik, ürünü insan olan ve başı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran bir vasıtadır. Çağdaşlaşmanın modernleşmenin, kalkınmış ve mutlu bir toplum olmanın yolu şüphesiz ki eğitimden geçiyor. Bizleri yerelden ulusala, ulusaldan evrensele taşıyan değerler, mesleğini itinayla yapan onurlu ve fedakâr öğretmenlerimizle pekişecektir. Bu anlayış ve ilkelerde birleşen, bu uğurda çaba gösteren herkesi kutlayarak öncelikle başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Yarının Türkiye’sinin kuruluşunda görev almış öğretmenlerimize ve görevlerine yeni başlayacak olan öğretmenlerimize de başarılar diliyorum” dedi.
   Nuray Kayatürk’ten sonra söz alan emekli öğretmen Halit Keçeli ise öğretmen adaylarının yüce bir göreve talip olduğunu ve öğretmen adaylarının ağır bir sorumluluğu üstlenmek için yola çıktıklarını ifade etti.
 
   “Ya öğrenen ya da öğreten ilim meclisinin içerisinde olunuz”
 
   Öğretmenlik mesleğini peygamberler mesleğine benzeten emekli öğretmen Keçeli, peygamberimizin “Ya öğrenen ya da öğreten ilim meclisinin içerisinde olunuz” sözleriyle bu mesleğin kutsallığına atıfta bulundu. Öğretmenlerin ellerinin değmediği yer olmadığını söyleyen Keçeli, öğretmen adaylarına hitaben, “ İşiniz zor. Yollar çamurlu, engebeli, yokuşlu. Sorumluk çok fazla ancak bu işin şuurunda olup bu işi seversiniz mesleğin hazzını yaşarsınız. Bu meslek bir bayrak yarışıdır. Ve bu bayrağı bizler zor şartlarda taşımaya çalıştık. Şimdi sıra sizde” ifadelerini kullandı.
“Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir”
 
   Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Melis Minisker de, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” sözlerine vurgu yaparak öğretmenliğin geleceği belirleyen en kutsal ve yüce meslek olduğunun altını çizdi. Takvimlerle belirlenmiş fakat takvime sığmayacak kadar anlamlı ve mutlu günlerimizden birini yaşadığımızı belirten Minisker, “Ürünü insan olan sınırı okul duvarlarıyla çizilemeyen öğretmenlik mesleği sadece ders saatlerinde üstlenilip sonra bir kenara bırakılamayacak kadar ağır bir sorumluluktur” diye konuştu.
Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder ise öğretmenler günü kutlama etkinliğinde tüm meslektaşlarıyla birlikte olmanın iç huzurunu duyduğunu belirtti.
 
   “Öğretmenlik herkesten biraz daha fazla sevebilmeyi gerektirir”
Sahip oldukları ilim ve bilgiyle bir ülkenin kaderini belirleyen, toplumun ve geleceğin inşası için özverili çalışmalar yürüten öğretmenlerin toplumun yapı taşı olduğunu söyleyen Rektör Güder şöyle devam etti: “Öğretmen olmak için donanımlı olmak gerekir. Çalışkan olmak gerekir. Azimli ve gayretli olmak gerekir. Bu kutsal mesleği yapabilmek için başkasının çocuğunu da en az kendi çocuğunuz kadar sevebilme özverisi ve erdemine sahip olmalısınız. Öğretmenlik sevgiyi, başkasını severek coşku içerisinde yürek taşkınlığıyla aktarabilme mesleğidir. Öğretmenlik, herkesten biraz daha fazla sevebilmeyi gerektirir; çünkü öğretmenler başkasının çocuğunu sevmekte daha kabiliyetlidirler.”
   Vali Utku Acun unutulmadı
 
   Rektör Güder, konuşmasında Mustafa Kemal Üniversitesine büyük katkılar sağlayan Hatay Eski Valisi Utku Acun’a da teşekkürlerini sunarak, bugün bu anlamlı günün üniversitede yaşatılmasını sağlayan herkese şükranlarını sundu.
 
   Rektör Güder ayrıca, Mustafa Kemal Üniversitesi mezunu olan ve yılın öğretmeni seçilen Pınar Demiray’ın başarısından duyduğu memnuniyeti paylaştı.
 
   Atatürk Konferans Salonu’nunda‘Öğretmenler Günü’ için düzenlenen programda Türkçe Öğretmenliği bölümü öğrencilerinin şiir dinletisi, Öğr. Gör. BüteAbulhayoğlu’nun öğretmenlik konulu drama gösterisi ve Öğr. Gör. Aytül Bilgili ile Oğuzhan Yaşar’ın piyona eşiliğinde öğrencilerin müzik dinletisi gerçekleştirildi. Program çiçek ve plaket takdimkü,miyle son buldu.
 
 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet