Skip Navigation Links

Eğitim Camiasını Derinden Sarsan Ölüm

İhsan Bahadırlı Hayatını Kaybetti

Eğitim   A+a-

 
   Merhum Dr. Gani Bahadırlı, Prof. Dr. Ayşe Bahar Yılmaz’ın babası İskenderun'da Dr. Gani Bahadırlı İlkokulu’nu yaptıran hayırsever eğitim gönüllüsü İhsan Bahadırlı 90 yaşında vefat ederek tüm sevenlerini yasa boğdu. İskenderun Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Bahar Yılmaz’ın vefat eden hayırsever babası İhsan Bahadırlı için kendisinin yaptırdığı Dr. Gani Bahadırlı İlköğretim okulunda tören düzenlendi. Törene İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit ile çok sayıda kişi katıldı. Mehmet Paşa Caminde öğle namazı sonrasında cenaze namazı kılınırken Cenaze Reyhanlı Asri Mezarlığı’ndaki aile kabristanında toprağa verildi. İskenderun’da Doktor oğlunun adına okul yaptırarak eğitime büyük katkı veren hayırsever eğitim gönüllüsü İhsan Bahadırlı, eşi İlhan Bahadırlı’yı da 85 yaşında kaybetmiş, yaşama ömrünü adadığı ve torunları olarak gördüğü öğrencilerine, eğitime katkı vererek tutunmaya çalışıyordu.
 
 
   İHSAN BAHADIRLI KİMDİR?
 
   Türkmen aşireti Bahadırlıların mensubu olan İhsan Bahadırlı 1923’te Hatay Reyhanlı Zobahöyük köyünde doğdu. İlköğrenimini Suriye toprakları içinde yani Hatay müstakil İskenderun Sancağı döneminde Reyhanlı’da okudu. Ortaokulu Antakya’da okurken Türkiye Cumhuriyeti’nin lütfu olarak Hatay’da yoksul ailelerin çocuklarından bir grup Türkiye, Parasız yatılı okutmak için Maraş’a davet edildi. Maraş’ta ortaokulu bitirdi. Liseye Diyarbakır Lisesi’nde başladı, son sınıfta İstanbul Kabataş lisesine gitti.
 
   Buradan 1943’ te mezun oldu. Olgunluk sınavını verdi, 1949’da İstanbul Üniversitesi’nden Kimya mühendisi olarak mezun oldu. O sıralarda tahsile uygun iş bulmak çok zor olduğu için bir süre çiftçilik yaptı. Ondan sonra Alpullu Şeker fabrikasında İşletme Mühendisi olarak 1954’te görev aldı. Babasının vefatı üzerine evin tek erkek çocuk olma sebebiyle fabrikadaki işi bırakıp Hatay’a döndü. Burada çiftçiliğe devam etti. 1957’de İskenderun Gübre Fabrikaları T.A.Ş’de İşletme Mühendisi olarak vazife aldı. 1975’te emekli oldu. 1994’te tek oğlu Dr. Gani Bahadırlı’yı trafik kazasında kaybedince, bu acıyla neye mal olacağını düşünmeden okul yaptırmaya eşimle birlikte karar verdi. Mustafa Kemal Mahallesi’nde oğlunun adına yaptırdığı okulda hayatını eğitime adadı, nefesinin son anına kadar okulla öğrencileriyle ilgilendi.
 
 

Eğitim Camiasını Derinden Sarsan Ölüm  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet