Skip Navigation Links

MKÜ'de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni Gerçekleşti

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73. yılında MKÜ Atatürk Konferans Salonunda 10 Kasım Perşembe günü saat 13.30'da

Gündem   A+a-

10kas%C4%B1m%20B.jpg" />
 
10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73. yılında MKÜ Atatürk Konferans Salonunda 10 Kasım Perşembe günü saat 13.30’da düzenlenen programla anıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder açılış konuşmasını gerçekleştirdi. İnsanların, ölüm gerçeğinin karşısında belli bir müddet sonra unutulmaya mahkûm olduğunu ancak bazı insanların yapmış oldukları eserlerle, insanlığa yapmış oldukları hizmetlerle yaşamlarından sonra da varlıklarını sürdürdüklerini söylediği konuşmasında ; “ Tüm ülkelerin ve milletlerin dimağlarında hüküm süren “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir.” sözlerinde yaşayan ve kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyetiyle özdeşleşen Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa uğurlandığı günün 73. yıldönümünde, kendisini bugün bir kez daha özlemle yâd etmek ve onun mirasına olan minnettarlığımızı ifade etmek için burada toplanmış bulunmaktayız. Hayatının her safhasını Türk milletine adayan ve gönlümüze eşsiz bir lider, mümtaz bir devlet adamı, büyük bir komutanın izlerini kazıyan Önderimize bağlılığımızı ve sevgimizi; onun kutsal emanetine sahip çıkarak; eserlerini gelecek çağlara ve nesillere ulaştırdığımız nispette gösterebiliriz. Bunun için, 10 Kasım’ları aydınlık geleceğimize yönelik atılımlarımızın esin kaynağı haline getirmeliyiz” dedi.
“Ebediyete intikal etmiş büyük insanların ardından matem gerekmez, fikirlerine sadakat gerekir” düşüncesinden hareket eden ve adını taşımaktan gurur duyan Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü olarak Üniversitemizin tüm bireyleri nezdinde “Asırların pek nadir olarak yetiştirdiği dâhi” lerden olan Atamızın ölüm yıldönümünde onu bir kez daha rahmet ve minnetle andığını belirten Rektörümüz konuşmasını Atamızın ; “ İki Mustafa Kemal vardır. Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal. İkinci Mustafa Kemal, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir. O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur” sözleriyle noktalandırdı.
Rektörümüzün konuşmasının ardından Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necati Bozkurt “Atatürk ve Eğitim” konulu bir konuşma yaptı. Atatürk’ün büyük bir asker, devlet adamı ve diplomat olduğu kadar milletimizin çağ değiştirmesini, atılım yapmasını sağlayan bir önder olduğunu vurguladığı konuşmasında Yrd. Doç. Dr. Necati Bozkurt; “ Eğitim milletlerin bağımsız yaşayabilmeleri, kalkınıp güçlenmeleri bakımından hayati önem taşır. Atatürk’e göre, en önemli esas nokta eğitim meselesidir. Çünkü eğitim bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüce bir toplum halinde yaşatır ya da bir milleti esarete ve sefalete terk eder” dedi.
Üniversitemiz öğrencisi Sevgi Karalı’nın Mustafa Kemal’i anlamanın bir ulusu anlamak olduğunu söylediği “Atatürk ve Gençlik” konulu konuşmasının ardından “Güneşin Adı” adlı kısa film gösterisi ve Mustafa Yazıcı konservatuvar dinletisi oldu.
Programın ardından üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Rektör Yardımcılarımız ve katılımcılar Atatürk Konferans Salonundaki resim sergisini gezdiler.
10-16 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası münasebetiyle düzenlenen Program; üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Rektör Yardımcılarımız Prof Dr. Ali Koç ve Prof. Dr. Mehmet Dalkız, Rektör Danışmanlarımız, üniversitemiz Öğretim Üyeleri ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşti
 
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet