Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

MKÜ’de 2. Erasmus Personel Haftası Düzenlendi.

Erasmus Haftası için MKÜ Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nunda düzenlenen programın açılış oturumuna Avrupa’dan farklı üniversitelerden gelen akade

Eğitim   A+a-


   Erasmus Personel Haftası
 
   MKÜ’de 2. Erasmus Personel Haftası Düzenlendi.
 
   Erasmus Haftası için MKÜ Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nunda düzenlenen programın açılış oturumuna Avrupa’dan farklı üniversitelerden gelen akademisyenler ile birlikte, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Fatih Can, Dış İlişkiler Birimi Genel Koordinatörü Doç. Dr. Muharrem Keskin, Erasmus Kurum Koordinatörü Okutman Ömer Faruk Kadan, Erasmus bölüm koordinatörleri, akademik personel ve öğrenciler katıldı.
 
   Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Fatih Can açılış konuşmasında, misafirleri Mustafa Kemal Üniveristesi’nde görmekten mutluluk duyduğunu, Erasmus programının hem akademik işbirliği hem de kültürlerarası etkileşimi artıran bir program olduğunu belirtti.
 
   Dış İlişkiler Birimi Genel Koordinatörü Doç. Dr. Muharrem Keskin ise yaptığı açılış konuşmasında, Mustafa Kemal Üniversitesi’nde dış ilişkiler, Erasmus programı ve Bologna süreci kapsamında yapılan faaliyetler hakkında kısa bilgiler aktardıktan sonra 5 gün süren program içeriği hakkında bilgi verdi.
 
   Açılış oturumunda ayrıca Mustafa Kemal Üniversitesi Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı öğretim elemanı ve öğrencileri tarafından müzik dinletisi yapıldı.
 
   Programın sabah oturumlarında Mustafa Kemal Üniversitesi’nin tanıtımı, Türkiye’de turizm, Türk dili ve kültürü, Türkiye ve AB ilişkileri, Türkiye’de Erasmus programı gibi konularda seminerler verilirken, konuklar da kendi üniversitelerini tanıcı sunumlar yaptı. Programın öğleden sonraki bölümlerine ise misafir öğretim elemanları ve idari personel, bölümleri ziyaret ederek kendi alanlarında seminerler ve bölüm öğretim elemanları ile ortak proje konusunda işbirliği görüşmeleri gerçekleştirdi.
 
   Program kapsamında konuklar Hatay ilinin tarihi ve turistik yerlerini tanıma ve yemeklerini tatma imkanı da buldurlar.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar