Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Yakalandığını duyurduğumuz o bombalar TRT'nin haberinde..

İskenderun gümrük muhafaza ve kaçakçılık İstihbarat ekipleri 31 ekimde Ro-Ro gemisi ile gelen tıra düzenledikleri operasyonda 4 çanta ve koliler içind

Gündem   A+a-

 
   İSKENDERUN LİMANINDA PATLAYICI DÜZENEĞİ BULUNDU
 
   8. Gün Haber'in flaş haber olarak duyurduğu Limak Port'ta yakalanan bomba düzenekleri muhaliflere mi gidecekti?!! başllıklı haberindeki bodmba düzenekleri ilk kez basına servis edildi. TRT aracılığıyla basına duyurulan bomba düzenekleri konusu, 8. Gün Haber'in Dünya'ya duyurduğu flaş haberin doğuruluğunu ve gücünü bir kez daha ortaya koydu..

   İskenderun gümrük muhafaza ve kaçakçılık İstihbarat ekipleri 31 ekimde Ro-Ro gemisi ile gelen tıra düzenledikleri operasyonda 4 çanta ve koliler içinde birçok patlayıcı düzenek ele geçirildi.
 
   Gümrük Muhafaza kaçakçılık İstihbarat Müdürlüğü ekipleri şüphe üzerine İskenderun Limanı´na gelen bir gemiye 31 Ekim´de operasyon düzenledi. Ro-Ro gemisindeki 31 R 7298 / 31 R 4520 Plakalı plastik madde taşıyan Tır'ın arka kısmında yapılan aramada, 20 adet bombayı patlatmaya hazır markalı ve markasız güç kaynağı, 150 patlayıcı devresi , 16 telsiz bataryası, 17 şarj cihazı, 4 telsiz şarj yuvası, 28 uzaktan kumanda, 20 telsiz anteni ve 24 jack 2 kulaklıktan oluşan malzemeler ele geçirildi. Toplamda 283 parça olarak ayrı ayrı çanta ve paketler halinde yakalandığı öğrenildi.
 
Yetkililer bulunan düzeneği 10 km uzaktan patlatılabilir bir şekilde bir düzenek olduğunu belirttiler. Telsizle bağlantılı patlayıcı düzeneği hazır halde ve sadece patlayıcısının eksik olduğunu bildirdiler.
 
Dikkatli ve özenli bir şekilde operasyonlarını sürdüren Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat ekipleri yaptıkları bu başarılı operasyonla bir çok kişinin hayatını kurtardı.
 
 
 
 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş