Skip Navigation Links

Erzin OSB'ye Adım Adım..

Ak Parti Hatay Milletvekili Mustafa Öztürk, Erzin Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nin yılsonuna kadar faaliyete gireceğini ifade etti.

Gündem   A+a-

Erzin OSB’ye Adım Adım..
Ak Parti Hatay Milletvekili Mustafa Öztürk, Erzin Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nin yılsonuna kadar faaliyete gireceğini ifade etti.
Resmi internet sitesinden yaptığı açıklamasında Erzin Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nin Turunçlu Köyü Karakah mevkiine yapılmasının düşünüldüğünü bildiren Ak Parti Hatay Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Öztürk, ‘‘Erzin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması çalışmalarında büyük bir adım daha atıldı. Erzin OSB’ nin Erzin İlçesi Turunçlu Köyü Karakah Mevkiinde, toplamda 1700 dönüm alan üzerine kurulması planlanmaktadır. Yapılan girişimler sonucunda yer seçimi yapılmış olan 1700 dönümlük arazinin 600 dönümlük kısmı hakkında kamulaştırma kararı daha önce alınmıştı. Yapılan girişimler neticesinde; 10.01.2011 tarihi itibariyle; Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kararla; Erzin OSB’nin en önemli ve en büyük kısmı olan 991 parsel numaralı, 1100 dönümlük kısmı için de kamu yararı kararı alınmıştır. Böylece Erzin OSB’ nin hayata geçirilmesi için gereken adım atılmıştır.’’ İfadelerini kullandı.
OSB için kamulaştırma çalışmalarının başlatıldığını belirten Milletvekili Öztürk, kamulaştırılması yapılmaya başlanacak olan Erzin OSB’nin en kısa süre içerisinde alt ve üst çalışmalarının tamamlanarak ülke ve bölge ekonomisine hizmet eder hale getirileceğini vurguladı.
‘‘Bölgede İşsizlik Azalacak’’
Yapımına başlanacak olan Erzin Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nin bölgedeki işsizlik sorununa çözüm getireceğine değinen Ak Parti Hatay Milletvekili Mustafa Öztürk, ‘‘Erzin ve civar bölgesi, hızla gelişen, sanayileşen bir bölgemiz olmakla birlikte Çevre İllere çok yakın konumda, hem deniz ve demir yolu hem de karayolu taşımacılığı açısından çok uygun bir bölgedir. Civarda yapılması düşünülen bacalı-bacasız sanayi kuruluşlarına olan yakınlığı nedeniyle, gelişime de çok açıktır. Kurulacak olan OSB işsizlik sıkıntılarının aşılmasına yardımcı olacak, yatırım ve istihdama hız katacak, sosyal ve ekonomik olarak bölgeye ve ülkemize çok büyük katkılar sağlayacaktır.’’ diye konuştu.
‘‘Sanayi Kuruluşları Müracaata Başladı’’
Erzin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için çok sayıda yatırımcının Erzin OSB Yönetim Kurulu Başkanlığına ön müracaat yaptığını dile getiren Milletvekili Mustafa Öztürk, ‘‘Bugün itibariyle, Erzin OSB’nin kuruluşuyla birlikte 100’ü aşkın sanayi yatırımcısı, yatırımlarını gerçekleştirmek üzere Erzin OSB Yönetim Kurulu Başkanlığına ön müracaatta bulunmuştur. Yatırımların gerçekleştirilebilmesi adına gayretli çalışmalar son hızıyla devam ettirilmektedir.’’ dedi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet