Skip Navigation Links

Cansuyu, Gönülleri Fethederek Ülkeye Döndü

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin kurban dolayısıyla yurtdışındaki faaliyetlere katılan ekipleri Türkiye'ye döndü.

Yaşam   A+a-

 
  Cansuyu, Gönülleri Fethederek Ülkeye Döndü
 
  Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin kurban dolayısıyla yurtdışındaki faaliyetlere katılan ekipleri Türkiye'ye döndü. 7 kişilik bir ekiple Cibuti’ye giden Cansuyu gönülleri, yurda dönmeden önce Türk Büyükelçisi Hasan Yavuz’un da katıldığı bir değerlendirme toplantısı yaptıktan sonra yurda döndü.
 
  Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 2013 Kurban Kampanyası çerçevesinde Cibuti’ye giden 7 kişilik ekip yaptıkları değerlendirme toplantısından sonra yurda döndü. Ekipler Cibuti’den ayrılmadan önce Cibuti’ye gelen diğer Türk yardım kuruluşlarıyla beraber Türk Büyükelçi Hasan Yavuz ve Türk şirket temsilcilerinin de katılımıyla bir değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantı da kendilerini Afrika’da yalnız bırakmayan yardım kuruluşlarına teker teker teşekkür eden Türk Büyükelçi Hasan Yavuz, “Cibutili kardeşlerimize Osmanlı torunları olduğunuzu gösterdiniz. Osmanlı’ya hayran olan Cibuti halkını, yaptığınız yardımlarla yalnız olmadıklarını gösterdiniz ve Osmanlı’ya Türklere daha çok hayran bıraktınız. Bütün Afrika halkı adına ben size teşekkür ediyorum. Önümüzdeki kurbanlarda da bizleri ve Cibutili kardeşleriniz unutmayınız” dedi.
  Daha önce Osmanlı hakimiyeti altında olan Cibuti’nin Habeşistan toprakları olduğunu belirten Türk Büyükelçi Yavuz, “Bu ülke ile tarihi ve kültürel bağlarımız var. Bu topraklara karşı tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmek için büyük fedakârlıklarla gönüllü olarak burada bulunan, kurban kesen yardım kuruluşlarından Allah razı olsun” diye konuştu.
 
  Değerlendirme toplantısında söz alan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Cansuyu Ekip Başkanı Dr. Necmettin Çalışkan da, organizasyon boyunca desteğini esirgemeyen büyükelçi Yavuz’a ve bu ülkede faaliyet gösteren Alyans ve diğer Türk şirketlerine teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Kurban vesilesi ile Cibuti’ye Türk halkının gönülden yolladıkları emanetlerini ulaştırdık. Buraya bundan böyle sadece kurban değil; teknoloji ve kalkınma sağlayacak yardımlarla gelmeliyiz. Kurban bir semboldür. Esas amaç bu ülkenin kendi ayakları üzerine durmasını sağlamaktır.
 
  Umuyorum ki, Cibuti el birliği ile desteklerimizle bundan böyle kurban alan değil; etrafındaki komşu ülkelere kurban dağıtan, yaraları saran ülke olur. Bölgenin Singapur’u olur, Cibuti’nin potansiyeli buna uygun” dedi.
 
  Düzenlenen değerlendirme toplantısına Dayanışma Bakanlığı Müsteşarı Âmine Cemil, yardım kuruluşları Cansuyu, İHH, Türk Kızılayı, Türkiye Diyanet Vakfı, Kimse Yok mu, Hasene, Mttb, dernekleri görevli ve gönüllüleri katıldı.
 
  Değerlendirme toplantısında açıklanan verilene göre Cibuti’de bulunan Türk yardım kuruluşları olarak Cansuyu 1505, Hasene 850, Kızılay 700, İHH 300, MTTB 150, Kimse Yok Mu ve Diyanet Vakfı Avrupa temsilciliği 100’er adet kurban keserek dağıttı.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet