Skip Navigation Links

Çarşaf liste ile seçime gideceğiz

Çelik-İş İskenderun Şubesi 15 Ocak’ta olağanüstü kongreye gidiyor

Gündem   A+a-

 Genel Başkan Cengiz Gül “Çarşaf liste ile seçime gideceğiz”

 

 Çelik-İş Sendikası’nın birlik ve beraberlik toplantı ve yemekleri sürüyor. İsdemir içindeki karayolları alanındaki bilgilendirme toplantısına Çelik-İş Sendikası Genel Sekreter Yunus Değirmenci, Genel Eğitim Sekreteri Recep Akyel, Çelik-İş Sendikası Şube Sekreteri Hacı Gönül, Şube Mali Sekreteri Tuncay Avcı , Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Musa Okcu , Şube Eğitim Sekreteri Murat Kayış ‘da katıldılar. Bilgilendirme toplantısında konuşan Genel Başkan Cengiz Gül grev sürecini anlattıktan sonra “Ben posta başlarına teklif edilen % 30 zammı hedef olarak açıkladım ve % 27’i aldım. 3 puanlık açığı da iş güvencesiyle kapattık. Bir önceki dönem aldığım % 40 zamdan sonra alınan % 27 zamla toplamda % 67’e ulaştık. Bu büyük bir başarıdır. Posta başı sorununu çözmek üzere genel müdürlükte son günlerde saatlerdir fikir jimnastiğe yapıyoruz. Benim elime pimi çıkmak üzere olan bir el bombası verdiler. Ben bu bombayı patlatmadan sorunu çözmeye çalışıyorum. Birileri eleştiriyor ‘daha bir şube başkanı bulamadılar’ diyor. Ben buradan söylüyorum her bir çelik işçisi şube başkanlığı yapacak potansiyeldedir. Bu nedenle şimdi size müjdeyi açıklıyorum. 15 ocak 2014 tarihte çelik işçisi özgür ve demokratik bir şekilde delege seçimleri yapacak. Seçilmelere çarşaf liste ile gidilecek. O delegeler de şube yönetimimi ve başkanını seçecekler. Birkaç liste olmayacak tek bir çarşaf liste olacak. İsteyen istediğinin karşısındaki kutucuğu işaretleyecek. Bu demokratik seçimi inşallah birlikte yapacağız. Çelik-İş’e sahip çıkmak demek, işinize, aşınıza sahip çıkmak demektir. Burada sözleşme değil temsil sorunu vardır. Bundan böyle, ünite çalışanlarını, ünitede çalışan arkadaşlarımız seçecekler. Tüm arkadaşlarımız 15 Ocak’a hazırlansınlar. Ben dâhil hiçbir genel merkez ve şube yöneticisi arkadaşlarımız bu seçimlerin müdahili olmayacağız. Bu şansı ancak Çelik-İş verir. Demokrasi ve emek aranıyorsa adres Çelik-İş’tir. İsdemir, Çelik-İş’in kalesidir. Ayrılan arkadaşlarımızı da 15 Ocak öncesi sendikamıza bekliyorum. Sendikamızın birliğini, dirliğini el birliğiyle korumak zorundayız. Bu duygularla Allah’a emanet olunuz, sağ olun, var olun” diye konuştu.

 

 

 

 

 

Miba Hotel’de yemek

 

 Karayolları bilgilendirme toplantısı sonrası Payas Miba Hotel’de çelik işçisine bir dayanışma yemeği verildi. Yemeğe Çelik-İş Sendikası, Genel Eğitim Sekreteri Recep Akyel, Çelik-İş Sendikası Genel Sekreteri Yunus Değirmenci, Genel Eğitim Sekreteri Recep Akyel, Şube Mali Sekreteri Tuncay Avcı, Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Musa Okcu, Şube Eğitim Sekreteri Murat Kayış ve Çelik-İş Sendikası Şube Sekreteri Hacı Gönül ile birlikte yaklaşık 550 çelik işçisi katıldı. Selamlama konuşması Musa Okçu tarafından yapıldıktan sonra söz, Çelik- İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül’e bırakıldı. Genel Başkan Gül “İki dönemde toplamda % 67 elde etmiş bir sendikayız. Sarı sendikada bu başarı yok. Sarı sendikanın kitabında işverenle anlaşmak var. Grev ve direniş yok, Direnen işçiyi işten atmak ve dövmek var. Bugün bazı arkadaşlarımız gittik, geldik diyor. Yaşadıkları tehlikenin farkında değiller. Hatırlayın MMK kapısının önünü. Sarı sendika kapıya adam yığmıştı O kapının önü pavyon fedaileriyle dolmuştu. Sarı sendikanın eski genel başkanı Balyoz davasından ömür boyu hapis cezası aldı. Çünkü bunlar darbe destekçisi ve çığırtkanlarıydı. Oysa darbe olduğunda, işçi sınıfı işini, emeğini ve hakkını kaybeden olur.

 

 

 

 

 

Siz seçip, siz seçileceksiniz

 

 Bugün karayolları sahasında açıkladım. 15 Ocak 2014’de genel kurula gidiyoruz. Ünite ünite değil 80-100 kişilik Baş mühendislik bazında seçim yapacağız. Zaten ben bu yönetimi aylar öncesi iç bünyede açıkladığında birilerinde korku başladı. Arı kovanına çomak soktuk. Bugün İsdemir’deki 6 bin ya da 5 bin işçinin hepsi şube başkanı olacak düzeydedir. Hep birlikte çarşaf listede karar kıldık. Karademir’de yaptığımız katılımcı anlayışı İsdemir’de gerçekleştirmenin çabasındayız. Siz seçip, siz seçileceksiniz. Hayırlı olsun” dedi. Genel Başkan Gül daha sonra toplantının soru cevap şekilde geçmesini varsa soruları cevaplayabileceğini ifade etti. Türk Metal Sendikası’na geçiş yapan bir işçi Genel Başkan Gül’e bir dizi eleştiriden sonra sorular yöneltti.

 

 

 

 

 

İşte Çelik-İş’in farkı!

 

 Genel Başkan Gül Türk Metal Sendikası üyesi işçinin sözünü kesmeden dinledikten sonra “İşte arkadaşlar bizim farkımız bu. Bakın Türk Metal’a geçen bir arkadaşımız toplantımıza gelerek bana soru yöneltebiliyor. İşte bizim farkımız bu. Biz böyle, herkese söz hakkı tanıyan, dinleyen bir sendikayız Bir Çelik-İş üyesi işçi kardeşimiz onların toplantısına gitse, konuşmaz soru soramaz. O işçi gözden uzak bir yerde dövülür diyerek” tüm eleştirileri, soruları yanıtladı, çürüttü ve alkışlar arasında konuşmasını tamamladı.

 

 

 

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet