Skip Navigation Links

Yaşanabilir Bir Hatay İçin Her Eve Bisiklet

Hatay için 80 proje hazırlayarak CHP’den büyükşehir belediye başkanlığına aday adayı olan Dr. Hakan Kahraman, trafik sorununu çözmek, daha temiz ve s

Gündem   A+a-


Yaşanabilir Bir Hatay İçin Her Eve Bisiklet


 Kahraman, başta ABD olmak üzere Avrupa ülkelerinde daha yeşil ve yaşanabilir kentler oluşturmak için belediyelerin çalışmalar yürüttüğünü bildirerek, nüfusu her geçen artan ve plansız büyüyen Hatay için çevre sorunlarının önemine işaret etti. “Yaşanabilir Hatay için her eve bir bisiklet” projesi hakkında bilgi veren Kahraman, şunları söyledi:

 

 “Hatay’da her eve bir bisiklet dağıtacağız. Bu konuda çevreci örgütler ve özel sektörle de işbirliği içinde olacağız. Mümkün olan her yola ilave bisiklet yolları ekleyeceğiz. Bisiklet kullanımı arttıkça, Hatay’da hem trafik yoğunluğu ve hava kirliliği azalacak hem de insanlar bisiklet kullanarak daha sağlıklı bir yaşam sürecekler. Karbondioksit salınımını azalttığımız için Hatay’da daha temiz bir havaya kavuşacağız. Bu yüzden kent halkının daha çok bisiklet kullanması için her türlü teşvik tedbirini alacağız.

 

 Bu arada daha az araç kullanımını da teşvik edeceğiz. Araçlarını az kullanan vatandaşlarımıza uzun ömürlü ampuller dağıtacağız. Böylece daha az enerji kullanımına az da olsa katkı vereceğiz. Ampul kullanımı enerji tasarrufunda tüm dünyada teşvik edilen bir model. Biz de bunu önemsiyoruz.”

 

 -Yeni enerji kaynakları

 

 Dr. Hakan Kahraman, Hatay’da yenilebilir enerji kaynaklarının kullanılmasının önemine işaret ederek, özellikle ısıtma ve ısınmada güneş enerjisinin önemli bir kaynak olduğunu söyledi. Büyükşehir belediyesinin güneş enerjisi panellerinin kullanımını teşvik edeceğini, başta kamu binaları olmak üzere yeni yapılan binalarda da bunu zorunlu kılacağını bildiren Kahraman, “Hatay bütün bunları hak eden bir kent. Plansız programsız yönetimler sonucu gittikçe can kaybeden bir kent görünümü aldı. Yaşanabilir bir Hatay için artık geç bile kaldık. Unutmayalım ki bu dünya bize çocuklarımızdan emanet. Bunu unutmadan çalışmalıyız” diye konuştu.

 

 

 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet