Skip Navigation Links

Civelek'e Alkışlarla Teşekkür Ettiler

Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, halkla buluşma toplantılarını İsmet İnönü Mahallesi'ndeki Yuvam sitesiyle sürdürdü.

Gündem   A+a-


Civelek’e Alkışlarla Teşekkür Ettiler
 
Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, halkla buluşma toplantılarını İsmet İnönü Mahallesi’ndeki Yuvam sitesiyle sürdürdü.
Vahşi depolama yöntemi nedeniyle çöp kokusu ve dumanından en çok etkilenen sakinler ve muhtar, çöp dökme alanını ıslah ederek, çöp kokusu, duman ve sinek sıkıntısını gideren Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek’e alkışlarla teşekkür etti.
Toplantıya, Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek’in eşi Dr. Ümran Civelek, başkan yardımcıları ve müdürler de katıldı.
Belediye Başkanı, site sakinleri, İsmet İnönü mahallesi muhtarı Cihat Cirdi, Altınözü Kültür Tanıtma Derneği Başkanı Yasin Yıldız, Yuvam Sitesi Başkanı Ahmet Soytürk’e yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
 
‘Birbirimize sarılacağız ve eğitime önem vereceğiz’
Libya’da yaşananların eğitimsizlik, üretimsizlik ve diktatörlükten kaynaklandığını belirten Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, eğitim çıtasını yükseltmek gerektiğinin altını çizdi.
Laik, demokratik cumhuriyet sistemini en iyi şekilde uygulayan ülkemizi herkesin örnek alması gerektiğini söyleyen Belediye Başkanı, “Kuvvet bilim, bilgi ve eğitimle olur. Birbirimize sarılacağız ve eğitime önem vereceğiz. Kadınlarımızın sosyal hayata entegre olması lazım. Kadının olmadığı toplumda bir ayak eksiktir. Kadın sosyal yaşamda üretime girmeli. Libya’da üretim yok. Toplumun başkalarına saygı duymasının en önemli kriteri üretimdir. Üretmeliyiz. Ne yazık ki son zamanda tüketim toplumu haline geliyoruz” dedi.
 
‘Çalışmalara öncelikli sorunların çözümüyle başladık’
Aciliyet arzeden sorunların çözümüne öncelik verildiğini belirten Başkan, “Çok çalışıyoruz. Başka çaremiz yok. İskenderun’un çöp problemi vardı. Çöp sorununu çözmeyen kentler, gelişmiş sayılmıyor. Vahşi depolamayla 3.5 milyon ton çöp birikmişti. Metan gazı patlıyor, sinek yuvası olmuştu. Orayı ıslah ettik. 10 ay sonra İskenderun’un sorununu büyük oranda halletmiş olacağız” diye konuştu.
İkinci büyük sorun su ile ilgili şebeke döşenmesine başlanacağını, Aslantaş’tan gelen şebekenin Modernevler’de devam ettiğini anlatan Başkan, üç depodan ikisinin bittiğini, tüm çalışmalar tamamlanınca halkın gönül rahatlığıyla musluktan su içebileceğini söyledi.
Başkan, zabıtanın sağlıksız damacana su satanlara karşı sürekli çalışma yaptığını da söyledi.
Sel felaketi yaşanmaması için her yere kanallar yapıldığını anlatan Belediye Başkanı, dere ıslahı konusunda DSİ ile ortak çalıştıklarını belirtti.
 
‘Çalışmamızı bilimsel yöntemlerle yapıyoruz’
Kentimizin 1. derece deprem bölgesinde olduğunu anımsatan Başkan, 2006’da Mustafa Kemal Üniversitesi inşaat bölümü, TÜBİTAK, bir Alman üniversite ve ODTÜ eşliğinde İskenderun’da depremsel harita çıkarmak için belediyeye yapılan başvurunun kabul edilmediğini, dört yılda Antakya’nın depremsel haritasının çıkartıldığını söyledi.
Başkan, “Boğaziçi Üniversitesi İskenderun’un depremsel haritası çıkması için çalışıyor. Önemli olan binaların yıkılmasını önlemektir. Depremden sonra kurtarma ve yardım çalışmalarının organize edilmesidir. Biz de Kızılay’la çalışma içindeyiz” dedi.
Bir yıl içinde yeni imar planına kavuşacağını, trafik sorununun, kent içi ulaşım raporuyla çözüleceğini anlatan Başkan, “Her şey bilimsel olacak. Bulunduğumuz yerin vebalini biliyorum. Bütün kurumlar kurumsallaşmalı. Biz belediyeyi yavaş yavaş kurumsallaştırıyoruz. Bu bir geçiş dönemi. Bazen ufak aksaklık olabilir. Çıtayı giderek yükselteceğiz” dedi.
Başkan, çadır edebiyatı yapmadıklarını, yardımların halkı incitmeden gerçekleştirildiğini ifade etti.
 
‘Kadınlar eğitimli olursa neslimiz de eğitimli olur’
Eğitimli annenin çocuğunun eğitimli olacağını belirten Başkan, toplantıda bulunan kadınlara, İskenderun Belediyesi Kadın Kültür, Sanat ve Eğitim Merkezi’nde ücretsiz düzenlenen kurslara katılmaları çağrısında bulundu.
Başkan, “Kadınlarımız için Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezimiz var. İkincisi yapılacak. Anneler, kadınlar mutlaka gelin. Orada hem elişi hem hem meslek öğreniliyor. Hem de psikoterapi oluyor. Eğitimli annenin çocuğu ile eğitimsiz annenin çocuğunun arasında çok fark var” diye konuştu.
Sokaklara ve memleketimize sahip çıkma çağrısında bulunan Belediye Başkanı, gençler için spor tesisleri yapıldığını anımsattı.
Altyapı çalışmaları yapıldığını, 2-3 yıl sıkıntı çekileceğini belirterek,“ Altyapısı olmayan hiçbir şeyin üst yapısı sürdürülemez” diyen Başkan, İskenderunspor’un güçlenmesi amacıyla çok modern tesis yapılacağını söyledi.
 
‘Her konuda belediyenin 4441939 çağrı merkezine ulaşın’
Kentimizde sahil düzenlenip renklenirken, tepe mahallelerin uzun yıllarca ihmal edildiğini anımsatan Başkan, tepe mahallelerin yollarının yapılarak, ulaşılır hale getirildiğini söyledi.
Sorunları belediyenin 4441939 numaralı çağrı telefonuna iletilebileceğini belirten Başkan, “Moloz döken varsa plakasını alın, bize bildirin. O bir daha dökemez. Bu telefona her konuda ulaşılabilir. Otokontrol sağlayacağız. Şehrimize sahip çıkacağız” diye konuştu.
Devlete olan borcun yapılandırıldığını, piyasaya olan 24 milyon borcun ödendiğini anımsatan Başkan, sahil düzenleme çalışmasının başlayacağını belirtti.
 
‘İskenderun Belediyesi 1. Sinema Günleri düzenleniyor’
Şiddet içeren film ve dizilerin insanımızı şiddete sürüklediğini belirten Başkan, “Sinema günleri yapıyoruz. Site Sineması’nda 11-18 Kasım tarihleri arası iki lira karşılığında en güzel, şiddet içermeyen, duygusal filmler üç matine halinde seyredilebilecek” dedi.
Şehrin sigortası durumundaki itfaiye müdürlüğü binası yapımının sürdüğünü belirten Başkan, yeni itfaiye araçları, iş makineleri, kanal açma makinesi alındığını, paletli iş makineleri geleceğini söyledi ve “İskenderun belediyesi giderek daha çok güçleniyor” dedi.
Toplantıya katılan bir vatandaş, yağan sert yağmura rağmen İskenderun’da sel olmadığına dikkat çekerek, “Numune ve Dumlupınar mahallesi her yağmurda çok kötü durumda oluyordu. 2006’da selden en çok buralar etkilendi. Şimdi korku ve problem yok. Eskiden sinekten duramazdık. Şimdi sinek de yok. İskenderun’da yapılan çok şey var. Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
 
‘Sinekle mücadeleyi ucuz ve sağlıklı yapıyoruz’
Sinek, uçkun ve haşereyle mücadelenin Belediye araçlarıyla daha ekonomik yapıldığını anlatan Başkan, şöyle konuştu: “2009’da sinekle mücadele için 1 milyon 350 bin lira harcanmış, 2010’da 1 milyon 250 bine yaptırdık. Biz kendimiz yapsak nasıl olur dedik. Özel firma dört araçla yapıyordu. Biz 6 tane pikap aldık. En modern cihazlar yerleştirdik ve ilaç aldık. Bunların hepsi 1 milyon 300 bin lira tuttu. Kullandığımız ilacı biliyoruz. Çevreye, arıya zarar vermeyen ilaç kullanıyoruz. 2012’de sadece ilaca para vereceğiz. En modern ilaçlamayla en fazla 500 bin liraya yapacağız. 1 milyon fazla ödemeyeceğiz. Sadece bu kalemde bu kadar tasarruf yaptık.”
 


Yusuf Civelek Yuvam Sitesi 8gun
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet