Skip Navigation Links

1000 MKÜ’ lü Öğrenci Şokta!...

Çalışma masası bile olmayan yurda kim onay verdi ?

Gündem   A+a-

Öğrenci yurdunda skandal uygulama

 

Bu hafta yeni öğrenim yılına başlamaya hazırlanan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin erkek yurdunda kalan öğrencilerini kötü bir sürpriz bekliyor.

Gazetemizin yaptığı araştırmaya göre yaklaşık bin öğrencinin kaldığı Kredi Yurtlar Kurumu’na ait Derince’deki modern erkek yurdu, ani kararla kız öğrencilere tahsis edildi. Tatil dönüşü yapmaya hazırlanan bazı yurt öğrencileri Anayazı köyündeki yeni yurt binasına alındıklarını öğrenince burayı incelemeye gittiler. Ancak gördükleri manzara karşısında şok olan yüksek ücretli yurt sakinleri, kendilerine tahsis edilen odalarda 3 ve 6’şar kişilik yatakların zor sığdığını gözleriyle gördüler. Elbise dolapları koridorlara istif edilirken, çalışma masası bulunmayışı da skandal olarak nitelendirildi. Bodrum katının yemekhabe olarak restore edildildiğini inceleyen öğrenciler ayrıca yaklaşık 630 öğrenciye çalışma odası olarak gösterilen dış mekandaki 25 m2lik çardakı görünce bir şok daha yaşadılar.

 

DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYORLAR

Öğrenciler okul öncesi yaşadıkları şok ile durumu hemen velilere ve diğer arkadaşlarına ilettiler. Panik ve endişeye neden olan düzenlemeyi gazetemiz temsilcileri bizzat yerinde giderek inceledi. Öğrenci velileri duruma büyük tepki göstererek gerekirse dava açma yoluna gideceklerini beleirterek, “Böyle bir uygulamayı öğrencisine haber vermeden yapmak hangi ciddi devlet hizmetiyle adlandırılabilir? Madem böyle bir değişikliğe gidilecekti neden okulun açılma haftası beklendi? Çocuklarımıza böyle bir eğitim yuvasını layık görenleri açıklama yapmaya davet ediyoruz. Üstelik aylık ücretleri aldıktan sonra binayı değitirmek tüketici haklarını da hiçe sayan bir uygulamadır. Kredi ve Yurtlar Kurumu yetkililerini acil göreve davet ediyoruz. Aksi halde yüzlerce erkek öğrencinin mağdur olacağı bir eğitim yılından sorumlu olacaklardır. Bu sıkışık zamanda ev tutma mecburiyeti ile karşı karşıya bırakıldık.” Dediler.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet