Skip Navigation Links

CHP’ye Alternatif Belediye Başkan Adayı

Eğitimci Mehmet Mursaloğlu, belediye başkanlığına yakıştırılıyor.

Politika   A+a-

 

Hatay Devleti Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen’in torunu Eğitimci, Yazar Mehmet Mursaloğlu’nun adı son günlerde CHP’den alternatif İskenderun Belediye Başkan adayı olarak anılır oldu. Osmanlı, Hatay ve Türkiye tarihinde önemli bir yer tutan köklü aile Mursaloğulları, Mursal Koca ve ailesinin soyundan gelmiş.

Mursaloğullarının yakın zamana kadar Meclis'e  hep bir temsilci gönderdikleri bilinirken, siyasi hizmet anlamında, sıranın ailenin başarılı temsilcisi eğitimci Mehmet Mursaloğlu’na geldiği son günlerde sıklıkla seslendirilir oldu.

CHP’nin İskenderun Belediye Başkanlığı seçimini Mehmet Mursaloğlu ile kazanacağı görüşünde olan bazı partililer “İskenderun’da seçimi kaybetme lüksümüz yok. İskenderun aynı zamanda Hatay Büyükşehir Belediyesi için belirleyici olacaktır. CHP’de en güçlü alternatif aday bize göre Mehmet Mursaloğlu’dur. Genel merkezimiz İskenderun ve Hatay’ın sevilen  ve köklü ailesinin bir ferdini yani Mehmet Mursaloğlu’nu dikkate almalı ve ona sıcak yaklaşmalıdır” diye görüş belirttiler.

Öte yandan Mehmet Mursaloğlu’nun adının kent genelinde duyulmasının ardından sadece CHP’li seçmenin değil sağ seçmeninde Mehmet Mursaloğlu’na olumlu baktığı hem soldan hem sağdan oy alabilecek nadir adaylardan birinin de eğitimci-yazar Mehmet Mursaloğlu olacağı kaydedildi.

 
Mehmet Mursaloğlu kimdir?
 

24 Kasım 1960 Antakya doğumludur. Türkiye’ye ilhak olmadan önce kurulan Hatay Devletinin ilk ve tek Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen’in torunudur.  Eğitimci-yazar olan Mehmet Mursaloğlu’nun uzmanlık alanı; Atatürk ve Hatay Tarihi’dir.  İlk, orta ve lise öğrenimini Antakya’da tamamladı.   Liseden sonra İngiltere’de 2 yıl yabancı dil eğitimi aldı. Çukurova üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. Daha sonra Antakya Özel Ata Lisesi’nde 5 yıl öğretmenlik yaptı.
İskenderun’da Şemsettin Mursaoğlu, İskenderun Özel ikem Lisesi, Anadolu Kız Meslek Lisesi’nde görev yaptı. Bugüne kadar 3 tanesi fotoğraf albümü ve ‘Hatay Tarihi ve Atatürk’ adlı kitabı olmak üzere toplamda 18 kitap yazdı.
Yaptığı başarılı çalışmalar ve ortaya koyduğu eserler neticesinde onlarca ödüle layık görülen, birçok yurt dışı ve yurt içi görevleri başarı ile sonuçlandıran Mehmet Mursaloğlu, Halen İskenderun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevini  sürdürüyor.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
ilhan 22 Ağustos 2013 Perşembe
adaylık bu kadar ayağa düştüyse vay halimize..
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet