Skip Navigation Links

MMK'da da Çifte Bayram Müjdesi !

Ramazan bayramı öncesi İsdemir'den sonra MMK çalışanlarının da yüzü güldü.

Gündem   A+a-

Ramazan Bayramına buruk girme riski bulunan Grev'deki MMK işçisi Salı günü ( bugün ) MMK 'da düzenlenen çalışanlar  Sendika yöneticileri ve MMK yöneticilerinin katıldığı iftar yemeği sonrası taraflar biraraya geldi ve herzaman iyi niyetli mesajlar veren MMK yönetimi ile sendik arasındaki görüşmeler sonucunda uzlaşmaya varıldı.

MMK Metalurji Rusya Genel Müdürü Boris Dubrovsky nin de katıldığı iftar yemeği sonrası uzlaşmaya varılması çalışanlar , sendika yöneticileri ve MMK Yöneticileri arasında sevinçle karşılandı.

 

Bir Rus firması olan MMK Metalurji 'nin yöneticilerinin müslümanlar açısından kutsal olan Ramazan Bayramı öncesi böyle bir hassasiyet göstererek böyle bir anlaşmaya imza atmaları büyük takdir topladı.

İki yıl için zam oranının toplamda %35 olduğu grevde geçen günler için 750 TL net para alacakları edinilen bilgiler arasında yer alırken tüm detaylar sabah saatlerinde Çelik-iş Sendikası Genel Başkanı A.Cengiz GÜL' ün açıklamasından sonra ortaya çıkacaktır.

 
 
 
 
   İŞTE AYRINTILAR...
 
  MMK TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ YAŞANIYOR
 
  MMK Metalürji Fabrikası ile Çelik-İş Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı.
 
  Uzun süren görüşmelerin ardından dün gece geç saatlerinde varılan anlaşmanın duyulmasının ardından bölgede büyük bir sevinç yaşandı.
 
  Sabah saatlerinde fabrika içerisinde çalışanlar Çelik-iŞ Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül’ü alkışlar ile karşılarken işçilerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu.
 
  Gül, yaptığı açıklamada, şu ana kadar her zaman çalışanların haklarının alınması noktasında büyük gayret sarf ettiklerini belirterek,”Bizler sizler için varız. Ne mutlu ki sizlerin karşısında bugün dimdik duruyoruz. Şuanda MMK Metalürji Fabrikası çalışanlarına yapılan sözleşme gereği iki yıllık toplam yüzde 35 zam yapıldı. Bu sürece kolay gelinmedi. Gerek İSDEMİR’de verdiğimiz mücadele gerek MMK işçinin verdiği mücadeleyi Dünya genelinde birçok işçi camiası takip etti.”dedi.
 
  Gül,”Neticede sizler Türkiye işçi sınıfına örnek oldunuz. Allah bu birlikteliği bozmasın. Bizler birlik ve beraberlik olduğumuz sürece sorunları çözeriz. Aranıza nifak tohumu ekmek isteyenler olabilir. O yüzden bütünlük çok önemli. Şimdi üretim zamanı. Bayramdan önce yine Türkiye’de ilk defa uygulanan bir madde ile grev sürecindeki farklar size ödenecek. Diğer sosyal hakları arkadaşlarımız size aktaracak.”şeklinde konuştu.
 
  Anlaşma kararlarının gerek işçiler arasında gerek bölgede sevinçle karşılandığını ifade eden Gül, şöyle konuştu:
 
  “Bugün büyük mücadelemize destek olan Belediye Başkanlarımıza, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarına, bizleri her zaman yanında olan ailelerimize ve grevlerin sonuçlanmasında girişimlerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin sizlerin nezdinde candan teşekkür ediyorum. Yaşasın işçilerin haklı mücadelesi. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
 
  Yapılan konuşmalar sık sık” işçi sendika omuz omuza,”Yaşasın işçi dayanışması şeklinde sloganları ile kesildi.
 
  Düzenlenen bilgilendirme toplantısına sendika temsilcileri, yöneticileride katıldı.
 
   Gül daha sonra Fabrikanın CEO’su Vitaliy Galkin ve Genel Direktör Kakhramon Rakhmonov’u ziyaret ederek yapılan anlaşmanın hayırlı olmasını diledi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet