Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay Milletvekili Karasayar, emeklilerle buluştu

Ak parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, TBMM tatile girdikten sonra İskenderun ve havalisine ziyaretlerini sıklaştırdı.

Gündem   A+a-

 
  Hatay Milletvekili Karasayar, emeklilerle buluştu
 
 
  Ak parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, TBMM tatile girdikten sonra İskenderun ve havalisine ziyaretlerini sıklaştırdı. Ziyaretler kapsamında Türkiye Emekliler Derneği İskenderun Şubesi’ni de ziyaret eden Milletvekili Orhan Karasayar burada dernek Başkanı Mustafa Uyan, yönetim kurulu ve dernek üyesi bazı emeklilerle sohbet etti. Dernek Başkanı Mustafa Uyan, hükümetten isteklerini bir kez de vekil Karasayar’a ileterek 2008 sonrasında emekli olanlar arasında önemli bir sorun olan aylıkların hesaplanmasında yaşanan eşitsizliklere çözüm bulunması gereğine işaret ederek “ 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, sigortalı çalıştırmayı özendirmediğinden, emekli aylığı hesaplama sistemi yeniden düzenlenmelidir. Emekli aylıklarındaki eşitsizliğin giderilmesi için yeni bir intibakın yapılması zorunluluk olmuştur. 2000 öncesi ve sonrası prim kazançları 1999 sonu göstergeleri esas alınarak 2000 sonrası için de gösterge sisteminin belirlenmesi, emekli aylıklarında eşitliğin korunması için bir ihtiyaç olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle, kazançları ve aylık bağlama oranlarını bir sistem dâhilinde belirlemelidir” diye konuştu.
 
 
 
  Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ise yaptığı açıklama da “Hükümet olarak her zaman emeklilerimizin yanınızdayız. İlgili bakanlıklarımız emeklilerimiz için gerektikçe düzenleme yapmaktadır. Son talepleriniz de bakanlıkça değerlendirilecektir. Sizlerle sürekli istişare halinde olacağız. Sıkıntılarınızı çözmek üzere buradayız” dedi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş