Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hemşireler sözleşmeli değil,kadrolu işe alınmalıdır

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, “hemşire yetersizliği tespit edilen üniversite hastanelerine 2 bin adet söz

Sağlık   A+a-

 
  Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, “hemşire yetersizliği tespit edilen üniversite hastanelerine 2 bin adet sözleşmeli hemşire pozisyonunun verileceği” açıklamasını hatırlattı. Açıklamaya göre, üniversite hastanelerinin hemşire sayılarının desteklenmesi ve sağlık hizmet sunumunun kalitesinin artırılması için yatak sayısı ve doluluk oranı, yoğun bakım üniteleri, ameliyathaneler ve acil servislerin kapasiteleri dikkate alınarak, Sağlık Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı arasında bir çalışma yapıldığını belirten Erözgün, “Kurulduğumuz günden bu yana personel istihdamlarının sözleşmeli olarak yapılmasının yanlış olduğunu, farklı şekillerde istihdam edilen personele aynı işi yaptırırken farklı istihdam modellerinden doğan farklı ücret ve özlük haklarının ödenmesinin adaletsiz olduğunu bunun yerine tüm kamu sağlık çalışanlarının 657 sayılı kanunun 4/A maddesine göre istihdam edilmeleri gerektiğini ısrarla savunuyoruz” dedi.
 
  Vekil ebe ve hemşireler, Aile sağlığı elemanları ve 4/C'liler gibi pek çok sözleşmelinin kapsam dışında kalmasının üzerine, 2 bin yeni hemşirenin daha ekleneceğine dikkat çeken Erözgün, şunları ifade etti:
 
   “Hemşire istihdamı, hem sağlık hizmetinin kalitesinin iyileşmesi hem atama bekleyen binlerce hemşire hem de hastanelerde hemşirelerin iş yükünün azalması bakımından önemli bir gelişme. Ancak son yılların kanayan yarası haline gelmiş olan sözleşmeli istihdamın artması, Hükümetin güvencesiz ve esnek istihdam anlayışının değişmediğini ortaya koymaktadır. Tüm Sağlık-Sen olarak mücadelemiz ve talebimiz, kamu kesimi başta olmak üzere, tüm ülkede istihdam mantığının güvenceli ve sürekli hale getirilmesidir. Günübirlik uygulamalarla yapılan iyileştirmeler, sorununa kalıcı çözüm getirmemektedir.”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş