Skip Navigation Links

ATSO'dan başkan Savaş'a ziyaret

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve yönetim kurulu üyeleri Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş’a nezaket ziyaretinde bulundular.

Ekonomi   A+a-

 
  ÇİNÇİN BAŞKANLIĞINDAKİ ATSO HEYETİ’NDEN BAŞKAN SAVAŞ’A ZİYARET
  BAŞKAN SAVAŞ: ŞEHRİMİZİN BİRLİK, BERABERLİĞİ VE SOSYAL BARIŞI ÖNCELİĞİMİZDİR
 
  Geçtiğimiz günlerde yapılan kongre sonrasında yeniden başkanlık görevine seçilen Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ve yönetim kurulu üyeleri Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş’a nezaket ziyaretinde bulundular.
 
  Antakya Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen ziyarete, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ve ATSO Yönetim Kurulu üyeleri ile
ATSO’ya üye işadamları katıldı.
 
  Ziyarette bir konuşma yapan Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, 4 yıldır Başkan Savaş ile birlikte uyum içerisinde çalıştıklarına dikkat çekerek, “Sorunlarımızı her fırsatta sizinle paylaştık ve akılcı yaklaşımlar ile çözümler ürettik” dedi.
  ATSO Başkanı Çinçin, yaptığı konuşmada, “Başkan Savaş’ın turizm konusunda yaptığı çalışmaları, sokak yenileme çalışmalarını, alt ve üst yapı çalışmalarını, başta DSİ parkı olmak üzere şehre kazandırdığı parkları ve diğer icraatlarını yakından takip ediyor ve takdir ile karşılıyoruz. Sosyal - kültürel – sanatsal ve sportif alanlarda yapılan çalışmaları da çok olumlu buluyoruz. Ayrıca Kiel ve Bursa ile kardeş şehir olunması kentimize önemli değerler katmıştır.” dedi.
  Yaşanan Suriye olayları ile sınır illerinin ekonomik sorunlar yaşadığına dikkat çeken ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, “Suriye olayları ve daha sonra çeşitli hak arama olayları nedeniyle düzenlenen eylemler esnafımızı sıkıntıya soktu. Son 2,5 yıllık süre içinde Hatay ili şansız olaylar ile Türkiye gündemine geldi.
 
  Esnaf artık para kazanamaz ve çek-senetlerini ödeyemez hale geldi. Artık bu sorunların da çözüme kavuşmasını istiyoruz ve Hatay’ın artık Dünya’da güzel şeyler ile anılmasını bekliyoruz” dedi.
 
  Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, yaptığı konuşmada, toplumda ahenkli bir şekilde yaşamanın önemli bir değer olduğuna dikkat çekerek, “ATSO ve yönetimi ile her zaman uyum içinde olduk ve çalışmalarımızda destek aldık. Bizler, Antakya’nın yapısal sorunlarını çözmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Çalışmalarımızla Antakya mega köy iken mega kent oldu. 4 yılda çok önemli mesafeler aldık. Artık şehrimizde sel yaşandığında ev ve işyerleri sular altında kalmıyor. Asi Nehri’ni şehrimiz ile barıştırdık. Tarihi dokuyu canlandırdık. Türkiye’de ki en iyi örnek proje ile tarihi Uzunçarşı’yı restore ediyoruz. DSİ parkı’nın yanı sıra şehrimize 27 yeni park kazandırdık. Habib-i Neccar Sosyal Tesisi ile şehrimize ayrı bir güzellik kattık. Teleferik kısa bir zaman içinde hizmete girecek” dedi.
  Başkan Savaş, Suriye’de yaşanan olaylar nedeniyle sıkıntılı günlerin yaşandığına dikkat çekerek, “Bizler Suriye’de yaşayan tüm renklerin akrabasıyız. Yaşanan olaylardan dolayı üzüntü duyduk ve sıkıntılı bir dönem yaşadık. Ekonomi elbette çok önemli. Ama öncelikle ruhsal travmaların yaşanmaması için dayanışma içinde olmalıyız. Şehrimizin birlik, beraberliği, sosyal barış ortamı ve dayanışması önceliğimizdir. Tehlike henüz geçmedi. Huzursuzluk yaratmak isteyenler halen var. Ortadoğu’da ki yangın bitmeden tehlike geçmiş sayılmaz ve her an teyakkuzda olmak zorundayız. Şu an her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyuyoruz. Sizlerin ve bizlerin önemli görevleri var. Sosyal barışı sağlamak için uyum içinde ve tüm gücümüzle çalışmak zorundayız” dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Savaş ve ATSO Başkanı Çinçin, ATSO üyeleri ve işadamları ile sohbet ettiler ve karşılıklı fikir alış verişinde bulundular.
 
  Başkan Savaş, yeni ATSO yönetimine başarılar dileyerek her zaman uyum içinde çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet