Skip Navigation Links

Rus Vitaly Galkin'den Mescit Açılışı..

MMK Metalurji A.Ş.'de Mescit yaptırılması talimatını bizzat veren Rus Genel Müdür Vitaly Galkin, Cuma Namazı öncesi Mescit'in açılışını Payas Belediye

Gündem   A+a-

 
MMK Metalurji A.Ş.’de Mescit yaptırılması talimatını bizzat veren Rus Genel Müdür Vitaly Galkin, Cuma Namazı öncesi Mescit’in açılışını Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’la birlikte yaptı. Rus MMK, İskenderun Körfezi’ndeki dev yatırımla onbinlerce insana umut olurken, aynı zamanda Türkiye’nin ve Türk insanının milli ve manevi değerlerine gösterdiği saygıyı da ortaya koydu.
Rus Vitaly Galkin’den Mescit Açılışı..
Türkiye’nin gözde sanayi tesislerinden, İskenderun Körfezi’nde faaliyet gösteren ikinci büyük tesisi MMK Metalurji, üretim, isihdam ve vergi rekorlarını kırarken, aynı zamanda sosyal sorumluluklarını da yerine getirmeye devam ediyor.
Geçtiğimiz günlerde İSO tarafından açıklanan Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında da en hızlı yükseliş gösteren 3 sanayi kuruluşundan birisi olarak göğsümüzü kabartan MMK Matalurji, üretim, istihdam, vergi ve ihracat rekorlarından sonra yatırım yaptığı Türkiye topraklarında milli ve manevi değerlere gösterdiği saygıda da ayrı bir gurur kaynağı oldu.
Rus yatırımı olan MMK Metalurji’nin Genel Müdürü Vitaly Galkin’in talimatıyla yapılan Mescit, Ramazan Ayı’nın en güzel günlerinden birinde Cuma Namazı öncesi düzenlenen mütevazı bir törenle hizmete girdi.
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ın da katıldığı Mescit açılışında hem çalışanlar da hem de idari kadroda mutluluk hakimdi.
Bizzat talimatını verdiği Mescit’in 3 gün gibi kısa bir sürede geceli-gündüzlü bir çalışmayla Personel ve İdari İşler Direktör Yardımcısı Bülent Tuncel tarafından Cuma namazına yetiştirilmiş olmasından memnun olduğu gözlenen MMK Genel Müdürü Vitaly Galkin, çalışanların ibadetlerini huzur içinde yapmaları için düzenledikleri 400 kişi kapasiteli Mescit’i gezerken oldukça gururluydu.
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan açılışta yaptığı konuşmada, Rus MMK Metalurji yönetiminin Müslüman Türk çalışanların milli ve manevi değerlerine yönelik gösterdiği hassasiyete teşekkür ederken oldukça duyguluydu.
Mescit’in açılış kurdelesi Rus Genel Müdür Vitaly Galkin ile Payas Belediye Başkanı Bekir Altan birlikte kestiler ve ardından Mescit’i birlikte gezerken, tüm çalışanların Ramazan ayı ile Cuma gününü de tek tek kutladılar.
 
Mescit Açılışından İftara..
Cuma Namazı öncesi yapılan mescit açılışının ardından iftar yemeğinde Dörtyol Fourway Otel’de bir araya gelen MMK yönetimi, iftarda bölgenin askeri ve mülki erkanı dışında aynı zamanda sanayi tesislerinin yöneticilerini ağırladı.
İftar yemeğinde MMK Genel Müdürü Vitaly Galkin ile İsdemir Genel Müdürü recep Özhan arasındaki koyu sohbet dikkat çekti. Dörtyol Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, İsdemir genel Müdürü Recep Özhan ve çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı iftar yemeği öncesi kısa bir konuşma yapan evi sahibi MMK Metalurji Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Vitaly Galkin, “Bir nezaket örneği göstererek ilk iftar yemeği davetimize katılan siz değerli konuklarıma hoş geldiniz diyerek, hepinizi saygıyla selamlıyorum.
Dinlerin buluştuğu, tarihlerin kesiştiği, geleneklerin yeşerdiği medeniyetler şehrinde, sizlerle birlikte olduğumuz ve Ramazan ayı ruhunu paylaşabildiğimiz için çok sevinçliyiz. Ramazan ayı, aile sevgisi, toplum içi dayanışma ve sahip olduklarımız için şükretmek gibi önemli değerleri vurgular. Bize verilen nimetleri ve bu nimetleri paylaşmanın önemini, dostlarımızla beraber olduğumuz iftar yemeklerinde anlamaktayız. Ayların sultanı olan Ramazan, küslüklerin sona ermesine, dostlukların pekişmesine, gönüllerin birleşmesine vesile olur. Bu akşam bu kutsal görevde sizlere katılarak, dualarınıza ortak olup, soframızdaki ve kalbimizdeki bereketi paylaşıyoruz. İyiliklerin kalplerinizden, bereketin evlerinizden eksik olmaması, her sene iftarlarda birlikte olmamız dileği ile hepinize hayırlı iftarlar dilerim. Allah orucunuzu kabul etsin.” Dedi.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet