Skip Navigation Links

Murat Aykut Açtı Ağzını Yumdu Gözünü..

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Murat Sonel Aykut, inşaat sektöründe yaşanan sıkıntılar, çözüm önerileri ve İskenderu

Gündem   A+a-


İTSO MURAT AYKU 8 GUN HABER ile dm_51c08631712b4
 
  Murat Aykut Açtı Ağzını Yumdu Gözünü..
 
  İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Murat Sonel Aykut, inşaat sektöründe yaşanan sıkıntılar, çözüm önerileri ve İskenderun Belediye Meclisi’nden geçtiğimiz günlerde geçen Revizyon İmar Planı konularında bir sunum yaptı.
 
  İnşaat sektörünün eğitimsizlik ve yetkisizlikten kaynaklanan sıkıntılarının bulunduğuna dikkat çeken Murat Aykut, her önüne gelenin inşaat yaptığı bir ortamda insanların can güvenliğinin riske atıldığı ve deprem tehlikesiyle karşı karşıya kalındığı bir ortamın söz konusu olduğunun altını çizdi.

 
 
  Murat Sonel Aykut konuşmasında Türkiye’nin acı gerçeğine dikkat çekerken şu ifadeleri kullandı: “İskenderun’da sektörümüz Türkiye’de olduğu gibi sıkıntılı. Bugün için özel durumlar olmasaydı, bizim sektörümüzün en büyük problemi eğitimsizlik, yetkisizlik ve her önüne gelenin rahatlıkla uygulayabildiği bir meslek olmasıdır. Bugün için hiçbir eğitime ve belgeye ihtiyaç duymadan, insanların can güvenliğiyle ilgili bire bir olan, otuz-kırk yıl sonrasının riskini taşıyan mesleğimizi, maalesef Türkiye’de bir standart üzerine oturtulamaması en büyük sıkıntımızdır.”
 
  Geçtiğimiz günlerde İskenderun Belediye Meclisi’nden geçen Revizyon İmar Planı’nda 30 yıl sonrasını hayal ettiği İskenderun’u göremediğini belirten İTSO Meclis Üyesi Murat Aykut, hiçbir şeyin mükemmel olmayacağı gibi iyileştirme için belediyeye öneri götürmenin önemine vurgu yaparak şöyle konuştu: “İmar revizyon planında 30 yıl sonrası hayal ettiğim İskenderun’u göremiyorum. Eğrisiyle doğrusuyla götüreceğimiz önerilerle bunun daha iyi bir seviyeye getirilmesini sağlayabiliriz. Revizyon İmar Planı’nın gecikmesi olayını sağlık açısından şöyle örneklemek istiyorum. Bu bir hamilelikti. Hamilelik çok uzun sürdü. Geç doğumdan kaynaklı, şehrimizde bazı sıkıntılara neden oldu. Bu doğması, yapılması gereken bir imar hareketi. Herkes bir beklenti içine girmişti. Bir ay meclisten geçerek iyi-kötü hayatın içinde yer alması gerekiyordu. Bundan sonra, yeni çıkan imar planına baktığımda 30 sene sonrası hayal ettiğim İskenderun’u göremiyorum. Ama bu demek değildir ki; reddederek, şuna fayda veya zarar getirmiş. O önemli değil. Söz konusu olan İskenderun’un gelişimi ise; Meslek odaları olarak bundan sonraki aşamalarıyla biz hayal edelim, biz teklif edelim, alt yapısını oluşturalım. Eğer yine belediye bizden gelecek tekliflere sıcak bakmaz, gelişmesinin önüne engel olursa o zaman belediyeyi suçlayalım.”
 

Murat Aykut Açtı Ağzını Yumdu Gözünü..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet