Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Minikler izleyenleri büyüledi

Tufan Yıldızlar İlkokulu 1A ve 1B Sınıfları Okuma Bayramı yıl sonu etkinlikleri okul bahçesinde yapıldı

Eğitim   A+a-

 
  Tufan Yıldızlar İlkokulu 1A ve 1B Sınıfları Okuma Bayramı yıl sonu etkinlikleri okul bahçesinde yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Osman TUFAN, Başkan Yardımcısı Merve TUFAN, Kurucu Temsilcisi Menekşe TUFAN; kurum müdürleri ,velileri, veli yakınları ve öğretmenlerin katıldığı etkinlik Büyük Önder Atatürk ve Aziz Şehitlerin manevi huzurunda yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.
 
  İlkokul ve Ortaokul Müdürü Erdoğan YILDIRIM yaptığı açılış konuşmasında genel olarak eğitim sistemi ve kurumun eğitim anlayışı hakkında bilgiler verdi. Son 10 yılda eğitim programlarının 54 kez değiştiğine değinen YILDIRIM, değişmeyen ve bizim eğitim anlayışımızın temelini oluşturan unsurun Milli Eğitimin Genel amaçları olduğunu söyledi: "Tufan Yıldızlar Kolejinde Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, topluma saygılı, çevreye duyarlı, milli ve manevi değerlere önem veren bireyler yetiştirmek amacındayız. Şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki bölgemizde çocuklarımızı güvenerek teslim edeceğiniz yegane kurum Tufan Yıldızlar Kolejidir. Eğitim sisteminde sık sık yaşanan değişiklikler Tufan Yıldızlar Kolejinin misyonunun önemini bir kat daha arttırmıştır" dedi. Bu başarıyı sağlayan başta değerli velilerimiz olmak üzere eğitim için her kapıyı açan yönetim kurulumuna ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum, diyerek sözlerini tamamladı.
 
  1A sınıfından Şevval ve 1B sınıfından Can'ın izleyenlere hoş geldiniz konuşması niteliğindeki "okumak" konulu konuşmalarının ardından 1A / 1B sınıfları korosu Türkçe ve İngilizce şarkılardan oluşan bir repertuvarı başarıyla seslendirdi.
  1A sınıfı Öğretmeni Dilek Seda GÖÇER ve 1B Sınıfı Öğretmeni Ali Alper TAŞKIN yaptıkları konuşmada bir sevda işi olan öğretmenliğin en güzel dönemi birinci sınıfı okutmaktır, bizlere emanet ettiğiniz çocuklarınız artık bizim çocuklarımız olmuşlardır. Onları en güzel şekilde yetiştirme çalışmalarında bizlere verdiğiniz destekler için tüm velilerimize teşekkür ederiz dediler.
Şiirlerin okunması, halk oyunları gösterilerinin sunulmasının ardından öğrencilerimiz Çanakkale ve Sarıkamış Şehitlerini canlandıran gösterilerini gerçekleştirdi.
Anneler ve babalara yönelik şiirler, konuşmalar anne babaların duygusal anlar yaşamasını sağladı. Semazenler, Gelin-kaynana, ıspanaklı yumurta, kabadayı okulu skeçleri; Burdur, Silifke yöreleri oyunları; kına gecesi canlandırması, aşık-maşuk oyununun yer aldığı okuma bayramımızda, jimnastik ve step gösterileri izleyenleri hayran bıraktı.
  Yönetim Kurulu Başkanı Osman TUFAN yaptığı konuşmada, bundan dokuz ay önce annesinden, ailesinden ayrılmamak için ağlayarak okula başlayan bu pırıl pırıl yavrularımızın bu kısa süre içinde aldığı kazanımları izlemek benim için mutlulukların en büyüğü olmuştur. Bunu başaran başta sınıf öğretmenlerimiz Dilek Seda GÖÇER ve Ali Alper TAŞKIN olmak üzere tüm velilerimize teşekkür ederim. Bu öğrenciler Atatürk'ün izinde, cumhuriyetin değerlerini koruyarak, cumhuriyetimize sahip çıkacak ve sonsuza kadar yaşatacaklardır, dedi.
  Okuma Bayramı pastası Yönetim Kurulu Başkanı Osman TUFAN, Başkan Yardımcısı Merve TUFAN, Sınıf öğretmenleri Dilek Seda GÖÇER, Ali Alper TAŞKIN ve öğrenciler tarafından kesildi.
1. Sınıflar Okuma Bayramı Etkinliğimiz Alp Er Tunga'dan Atatürk'e Türk Büyükleri ve Cumhuriyet Kadınları gösterileriyle sona erdi.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar