Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

MKÜ'de Bahar Şenlikleri Başladı

Mustafa Kemal Üniversitesi(MKÜ) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bahar Şenlikleri Kutlamaları açılış töreni bu yıl da büyük coşku ve ge

Gündem   A+a-

 
 
Mustafa Kemal Üniversitesi(MKÜ) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bahar Şenlikleri Kutlamaları açılış töreni bu yıl da büyük coşku ve geniş katılım ile gerçekleştirildi.
17. Bahar Şenlikleri açılışı Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder’in Atatürk Anıt alanına çelenk koymasıyla başladı. Antakya Belediye Bandosu eşliğinde Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarının huzurlarında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, törenin açılış konuşmasını yaptı.
Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder , “Bireysel ve sosyal gelişimler için geleneksel hale getirdiğimiz Bahar Şenlikleri, öğrencilerimizin çok yönlü birey olma yolunda ilerlediğini ortaya koyacak kültürel, sanatsal ve sportif çalışmalarını sunma, toplum içerisinde bireysel sorumluluk kullanma, kültürel ve sanatsal ortamları duyumsama, birbirleriyle iletişim ve etkileşimlerini en üst düzeye çıkarma ve kentin sosyo-kültürel yapısına katkıda bulunarak mensup olduğu üniversite kent sentezini kurmaları adına çok çeşitli fırsatlar sunmaktadır. Gösteri, sergi, konser gibi çeşitli etkinliklerin sergileneceği şenlikler sürecinde bir araya getirdiğimiz Üniversitemiz çalışanları, öğrencileri ve Hatay halkımızın kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerimizden yararlanmalarını sağlayarak sevgi, saygı, barış, kardeşlik ve hoşgörü ortamı içerisinde coşku dolu bir şenlik geçirmelerini dilerim.” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder’in konuşmasının ardından Hatay’ımızın Anavatana katılışının 72. Yılı anısına Gençlik Yürüyüşü düzenlendi. Rektör Güder ve MKÜ Öğretim Üyeleri günün anlam ve önemine binaen halka karanfiller dağıttı.
Atatürk Anıtından MKÜ Rektörlüğüne gerçekleştirilen yürüyüşün geniş bir katılımla gerçekleştirilmesi dikkat çekti. Yürüyüş Rektörlük binasında halk oyunları ekibinin gösterisi ile son bulurken öğrenciler ve öğretim üyeleri halk oyunları gösterisiyle gönüllerince eğlendiler.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar