Skip Navigation Links

Yerel Basınla İşbirliği Yapacağız

CHP’den Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Dr. Hakan Kahraman, seçilmesi durumunda yerel basınla işbirliği içinde çalışacaklar

Gündem   A+a-


   KAHRAMAN: YEREL BASIN
   İLE İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ
 
   CHP’den Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Dr. Hakan Kahraman, seçilmesi durumunda yerel basınla işbirliği içinde çalışacakları sözünü verdi.
 
   Hatay’da yayın yapan televizyon ve radyo kuruluşları ile gazetelerin pek çok sorunu bulunduğuna işaret eden Kahraman, “Matbaadan stüdyoya, çalışanların sosyal ve ekonomik sorunlarına kadar pek çok problemin söz konusu. Seçilmemiz durumunda Büyükşehir Belediyesi olarak yerel basınımızın sorunlarının aşılması için üzerime düşen her görevi yerine getireceğiz” dedi.
 
   ÜÇ MAYMUNU OYNADILAR
 
   İstanbul’daki Gezi Parkı direnişinden sonra yaşananların tüm Türkiye için bir ders niteliğinde olduğunu anlatan Dr. Hakan Kahraman, “Olaylar çıktığında üç maymunu oynayan Türk medyası yoğun protestoların ardından sanki hiçbir şey olmamış gibi yayınlara başlamıştır. Protestocuların ve onları destekleyen on binlerin talebine yer vermeyen medya, hükümet sözcülerinin ‘kırıp döküyorlar, vandalizm…’ gibi açıklamalarını her saat başı yayınlamaya başladılar” diye konuştu.
 
   BASIN 4. KUVVET
 
   “Katılımcı demokrasilerin olmazsa olmaz koşullarından birisi de özgür basındır” diyen Dr. Hakan Kahraman şöyle devam etti: “Özgür basın vatandaşın sesidir. Vatandaşın taleplerini ve tepkilerini yöneticilere iletmekle görevlidir. Kamu adına görev yapan medyanın vatandaşların seçtiği yöneticileri denetleme ve hesap sorma sorumluluğu vardır. Bu yüzden demokrasilerde basın için 4. Kuvvet deyimi kullanılır.”
 
   BİZİ DENETLESİNLER
 
   Büyükşehir Belediye Başkanı olması durumunda yerel basının kendilerini denetlemesi ve eleştirmesini isteyeceklerini bildiren Kahraman, “Eğer ülkemizde özgür basın olsaydı, insanlar demokratik taleplerini duyurmak için sokağa çıkmaz, tencere-tava eylemi yapmazdı. Biz, yerel basının bu anlamda önemini biliyoruz. Hatay’ın her ilçesinin, her köyü ve mahallesinin sesini ve talebini yerel medyadan öğreneceğiz. Bu amaçla da bütün olanaklarımızla yerel basını destekleyeceğiz” açıklamasında bulundu.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet