Skip Navigation Links

Hatay'dan Almanya'ya Gidecek Olanlara Müjde

Gü-Kur'dan Almanca atılımı. Gü-Kur eğitim kurumları önemli bir atılım yaparak A1 belgesi için Ankara'ya gitme zorunluluğunu kaldırdı.

Gündem   A+a-

 
Gü-Kur'dan Almanca atılımı. Gü-Kur eğitim kurumları önemli bir atılım yaparak A1 belgesi için Ankara'ya gitme zorunluluğunu kaldırdı.
 
GÜ-KUR Eğitim Kurumları Kurucu Başkanı İsmail Güzelmansur, Türk Alman Kültür Merkezi Derneği Hatay Şubesi Başkanı Mehmet Siper, İskenderun Terrace Cafe’de basınla bir araya gelerek GÜ-KUR hakkında bilgi verdiler.
 
Almanya'ya gidecekler için daha önce Ankara'dan alınması zorunlu olan "Almanca A 1" belgesi GÜ-KUR ve Türk Alman Kültür Merkezi Derneği arasında yapılan protokol ile artık Antakya'da GÜ-KUR Eğitim kurumu tarafından verilecek.
 
GÜ-KUR Eğitim Kurumları Kurucu Başkanı İsmail Güzelmansur, daha önce bu sınava girmek isteyen vatandaşların Ankara'ya gittiklerini belirterek şunları söyledi; “Türk Alman Kültür Merkezi, evlenip de Almanya’ya gidecek olan Türk vatandaşlarından istenen Almanca Start A1 dil sınavı ile ilgili konsolosluktan aldığı sınav yapma yetkisini, Hatay geneli için, GÜR – KUR Eğitim Kurumları olarak bizim işbirliğimizle yapma kararı almıştır.
Bununla ilgili protokol 02.08.2011 tarihinde Türk Alman Kültür Merkezi yetkilileri ile şirketimiz arasında imzalanmıştır. Konu, Antakya’da bir basın toplantısı düzenlenerek kamuoyu ile paylaştık. Vatandaşları Ankara'ya gitmekten hem ekonomik, hem de zaman olarak kurtardık. Sınavla ilgili teknik bilgiye sahip olmadan, Ankara'da uzun bir yolculuktan sonra yol yorgunu olarak sınava giren vatandaşlar sorunlar yaşıyorlardı. Kurs ve ardından sınavlar Hatay'da ilk kez eğitim kurumumuz tarafından verilecektir. Sınav başvuruları şirketimize yapılacaktır. Her türlü yetki ve organizasyon şirketimize ait olacaktır"
Türk-Alman Kültür Merkezi Derneği Başkanı Mehmet Siper, yaptığı konuşmada GÜ- KUR ile imzalanan protokol ile Antakya ve ilçelerde yaşayan vatandaşlara büyük kolaylık sağlanacağını belirterek; ”Güzel hizmetleri Hataylıların ayaklarına getirmek için çabalıyoruz. Bu sınav için Ankara'ya gidenler için hem eziyet hem külfet. Bunu bu protokolle ortadan kaldırdık.”
 
 
 
 
 
 


Gü-Kur Türk Almanya Kültür Merkezi 8gun
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet