Skip Navigation Links

Kapsamlı asfalt çalışması başladı

İskenderun’da kapsamlı asfalt çalışması İsmet İnönü mahallesinde başladı.

Gündem   A+a-


ASFALT ÇALISMASI 8GUN HABER ile 8gunhaber
 
  Asfalt kaplama çalışması İskenderun Belediyesi sınırları içerisindeki cadde, sokak ve bulvarlarda yapılacak
 
  Kapsamlı asfalt çalışması başladı
 
  İskenderun’da kapsamlı asfalt çalışması İsmet İnönü mahallesinde başladı.
 
  Kapsamlı asfalt çalışmasını, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek de yerinde inceledi.
 
  Kapsamlı asfalt çalışması, İsmet İnönü mahallesinin ardından, İskenderun Belediyesi sınırları içerisinde altyapısı tamamlanan cadde, sokak ve bulvarlarda da yapılacak.
 
  2009 yılında göreve gelindiği gibi çalışmalara ilk olarak yıllardır ihmal edilen tepe mahallelerle başlandığını, tepe mahallelerin yolların parke taşıyla döşendiğini anımsatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, imkanlar nisbetinde tepe mahallelerdeki halkın rahatlatıldığını söyledi.

 
 
 
  İskenderun’un en büyük sorununun su sorunu olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Eğer bu su işine girmemiş olsaydık iki- üç yıl sonra ömrünü çoktan doldurmuş içmesuyu şebekesi İskenderun’u susuz bırakacaktı. Yeni içmesuyu şebeke döşeme çalışmasının dörtte üçü bitti.
  Halkımız kesintisiz akan, basınçlı motor kullanmadan kendi basıncıyla gelen, musluktan içeceği suya kavuşmuş olacak. Yolları kazdık. İskenderunlu hemşehrilerim sabır gösterdiler. Kışın çamur, yazın toz oldu. Ama bu bir ameliyattır. Biz bunu minimumda tutmaya çalışarak devam ettirdik. Çalışmaların dörte üçü bitti. Birkaç ay sonra tamamen bitmiş olacak. İskenderun olmazsa olmaz suya kavuşmuş olacak. Bu 40-50 yıla dönük bir yatırım. İskenderun’da doğalgaz çalışması vardı. Yer yer parçalı şekilde yapılıyordu. Doğalgaz genel müdürüyle konuştuk, hızlandırdık. İçmesuyu şebeke döşeme çalışmasıyla koordineli olarak onlar da çalışıyor. Altyapıda doğalgaz ve içmesuyu şebeke boru döşeme çalışmasının bittiği yerde asfalt çalışmasına başladık. Tamamlanan yerler asfaltlanacak, şehir merkezi de bitmiş olacak orayı da asfaltlayacağız” diye konuştu.
 
  İskenderun’un altyapısı tamamlanıyor
 
  2006 yılında İskenderun’da sel felaketi yaşandığını, her tarafa devasa yağmursuyu drenaj kanalları yapıldığını belirten İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Son drenaj kanalı da Mustafa Kemal, Gürsel Mahallesi, liman b kapısı oralar da bitmiş olacak. Netice itibariyle altyapı dört -beş ay sonra drenaj kanalıyla, içmesuyuyla, doğalgazıyla bitmiş olacak. Asfaltı yapılacak. Altyapısı olmayan hiçbir şeyin üst yapısı tutmaz. İskenderun’un altyapısını tamamen uzun yıllara dönük yapmış olduk. Bu önemli hizmetlerin bu dönemde, bu meclis grubuna, bu yönetime kısmet olmasından dolayı çok mutluyum. Altyapısı bitmiş İskenderun oluyor. Bundan sonra üst yapısı çok rahat olur ve tutar artık. Temeli bitmiş olduğu için üste ne koyarsanız o uzun yıllar hayatiyetini sürdürecektir” dedi.
 
  Sağduyulu olmalıyız
 
 Taksim gezi parkıyla ilgili protesto gösterilerine değinen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Halkın sesine her zaman kulak vermek lazım. Biz de burada halkın istediği şeyleri yapıyoruz. Halkın sesi hakkın sesidir. Her yapılan şeyin vatandaşın ihtiyacına dönük yapılması ve halkın benimsemesi lazım. Herkes Taksim gezi parkına sahip çıkmaya çalıştı. Bu bütün yurda yayıldı. Halkın istemediği şeyi protesto etmesi kadar normal ne olabilir. Bu da belirli düzen içinde esnafa zarar vermeden, halkın haklı olan taleplerinde haksız duruma düşmeden yapılmasında büyük yarar var. Sağduyu her zaman gerekli. Ortadoğu zaten kaynayan durumda şu anda. Ama biz farklıyız, eski, geçmişi olan ülkeyiz. Burası bütün dünyaya örnek. İskenderun, Hatay kültürlerin birleştiği, herkesin kardeşçe yaşadığı yerdir. İskenderunlu hemşehrilerimi sağduyulu olmaya davet ediyorum. Hepimiz sağduyulu davranalım. Birbirimize zarar vermeden sesimizi, demokratik taleplerimizi normal yollarla duyurmaya çalışalım. Memleket hepimizin. Vatandaşımızla güvenlik güçlerimizle hepimiz ülke için çalışıyoruz. Hem vatandaşımızın daha sağduyulu olması, güvenlik güçlerimizin vatandaşa daha şefkatli olması ve hep birlikte İskenderun’u kucaklayarak daha güzel İskenderun olması için elimizden geleni yapacağız. Bu ülke, bu İskenderun hepimizin” diye konuştu.
 

Kapsamlı asfalt çalışması başladı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet