Skip Navigation Links

CHP'li komisyon Reyhanlı'da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu”nun talimatı ile hukukçu milletvekillerinden oluşan komisyon Reyhanlı”da araştırmalarını sürdürüyor.

Gündem   A+a-

 
  Reyhanlı' da yaşanan terör saldırısını araştırmak üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu”nun talimatı ile hukukçu milletvekillerinden oluşan komisyon Reyhanlı”da araştırmalarını sürdürüyor.
 
   Komisyon çalışmalarına yönelik bilgi veren CHP Hatay Milletvekili Av.Refik ERYILMAZ;
Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte üç gündür bölgede incelemelerde bulunduk, hala çalışmalarımız devam ediyor.Bu incelemeler kapsamında Hatay Valiliği, Hatay C.Başsavcılığı, Reyhanlı Kaymakamlığı, Reyhanlı C.Başsavcılığı, Gazeteciler, Hukukçular ve Mağdur aileleri ile görüşmeler gerçekleştirdik.
 
 
 
  Bu incelemeler kapsamında patlama yerine ve Suriye-Türkiye sınırındaki sıfır noktasına gidildi. Sınırın nasıl yolgeçen hanına döndüğünü, insanların ve araçların nasıl hiçbir kontrole tabi tutulmadan giriş-çıkış yaptıklarına bir kez daha hep birlikte şahit olduk. Sınırın sıfır noktasında Sansarin köyümüzdeki Jandarma karakolunun nasıl boşaltıldığını ve harabeye çevrildiğini ayrıca Bükülmez köyünde Suriye'ye giriş-çıkışların nasıl Türk askerleri ile ÖSO militanları tarafından birlikte yan yana iç içe yönetildiğine de şahit olduk. Terör saldırıları nerden geldi diyenler gelsin sınırların ne hale geldiğini bir görsün. Araştırma ve görüşmeler sonucunda çıkan sonuçları rapor halinde kamuoyuna en kısa sürede açıklayacağız. Reyhanlı’daki terör saldırısı ile ilgili gelişme ve soruşturmalar da komisyonumuz tarafından yakın takip ediliyor. Bu olayın gerçek faillerinin gizlenmeye çalışıldığı konusunda hem bizim hem de halkımızın derin şüphe ve endişeleri bulunmaktadır. Bu olaya suçlu yaratılmaya çalışıldığı ve AKP hükümetine yönelen tepkileri manüple etmek için olaylara kulp uydurulmaya çalışıldığı görülmektedir. Cilvegözü patlamasındaki sis perdesi hala kalkmamış, dava henüz açılmamış ve gizlilik kararı kalkmamıştır. Bu olayların gerçek failleri bulununcaya kadar komisyonun çalışmaları devam edecektir. Bu ülkeyi babalarının çiftliği sanan ve keyfi hareket edenler çok iyi bilsin ki bu ülke, bu halk sahipsiz değildir.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet