Skip Navigation Links

Erzin'de zeytinyağı festivali

Hatay'ın Erzin ilçesine bağlı Gökdere Köyünde düzenlenen Geleneksel 2.Zeytin ve Zeytinyağı Festivali kutlamaları katılımın az olmasına rağmen görülmey

Gündem   A+a-

 
Hatay'ın Erzin ilçesine bağlı Gökdere Köyünde düzenlenen Geleneksel 2.Zeytin ve Zeytinyağı Festivali kutlamaları katılımın az olmasına rağmen görülmeye değerdi.
Bir öncekini aratan Festival
Hatay'ın Erzin ilçesine bağlı Gökdere Köyünde “Geleneksel 2. Zeytin ve Zeytinyağı Festivali” bir öncekini aratırcasına başladı ve Gördere ilköğretim okulu bahçesine kurulan stantlarda sezonun zeytin ve zeytinyağları görücüye çıktı.
Okul bahçesindeki festivale; İlçe kaymakamı İskender Yönden ve eşi Ayşenur Yönden, Garnizon Komutan vekili J.Astsubay Başçavuş Kemal Bulut, Erzin belediye başkanı Kasım Şimşek ve eşi Ayşegül Şimşek, Prof.Dr. Cahit Baltacı, Toprakkale belediye başkanı Sedat Şanal, siyasi parti ilçe başkanları, civar il, ilçelerden gelen vatandaşlar ve köy halkı katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Erzin Halk Eğitim Merkezinin hazırladığı muhtarlardan kurulu Halk Oyunları ekibi oynadıkları yöresel oyunlarla katılımcılardan büyük alkış aldılar.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gökdere köyünden olan Prof.Dr. Cahit Baltacı yaptı. Baltacı şu sözlere yer verdi; Gökdere köyünde yetişen zeytin ve zeytinyağlarının Türkiye genelinde aranılan bir marka, Gökdere köyünün 250 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu söyledi. Baltacı daha sonra sözlerine şöyle devam etti: bizim zamanımızda bu köyden ancak ben okudum. Şimdi ise bu köyde üniversitelerde yüzlerce okuyanlar var. Gençlerimize bir de uyarıda bulunmak istiyorum! Ülkesine, milletine ve ailesine zarar verecek faaliyetlerden uzak durmalarını tavsiye ediyorum dedi.
Daha sonra kürsüye gelen ilçe kaymakamı İskender Yönden şunları söyledi; bu yıl 2. Sini düzenlediğimiz Zeytin ve Zeytinyağı Festivalinde bu bölgede çıkan zeytin ve zeytinyağının ülke geneline tanıtılması için ellerinden gelen tüm imkânları kullanacaklarını söyledi. Erzin belediye başkanı Kasım Şimşek; Erzin’de yetişen narenciye, zeytin ve zeytinyağı maalesef tanıtılamamış. Fakat son 2 yıldır Erzin’in simgesi olan “Narenciye, Zeytin ve Zeytinyağı” ülkemiz genelinde bu tür faaliyetlerle tanıtılacaktır dedi.
Daha sonra festivale gelen konuklar; stantlarda sezonun salamura yeşil zeytin, sofralık siyah zeytin ve zeytinyağını yakından inceledi ve tadımını yaptılar. Yetkililerce stantları iki süreceği bildirildi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet