Skip Navigation Links

Reyhanlı'da Eylem Gerginliği

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde yürüyüş yapmak isteyen gruba polis müdahale etti.

Gündem   A+a-

  
  Haberler.com'un haberine göre Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 51 kişinin hayatını kaybettiği patlamaları aynı gün ve saatte protesto etmek amacıyla yürüyüş yapmak isteyen grup, izin alamayınca ikinci patlamanın yaşandığı PTT binası önünde toplandı. Göstericiler burada tedbir alan polise taşla saldırırken, güvenlik güçlerinin biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ettiği olayda biri polis 4 kişi yaralandı.
 
  Reyhanlı'da 11 Mayıs Cumartesi günü yaşanan patlamaları protesto etmek isteyen yaklaşık 300 kişilik grup, saat 11.30 sularında Yenişehir Meydanı'nda toplandı. Geniş güvenlik önlemleri alan polis, protesto yürüyüşüne izin vermeyince gerginlik yaşandı. CHP Milletvekili Hasan Akgöl'ün de aralarında bulunduğu grup, patlamaların yaşandığı meydana Atatürk Caddesi boyunca yürümek için polisle uzun süre pazarlık yaptı ancak sonuç alamadı. Polis gruba sadece toplandıkları alanda basın açıklaması yapabileceklerini, yürüyüş için izin alınmadığını, dolayısıyla müsaade edilmeyeceğini söyledi.
 
  Ellerinde dev Türk bayrakları ile alanda bekleyen ve yürüyüş için ısrarcı olan grup ile polisler arasında zaman zaman arbede yaşandı. Hatay'dan gelen gruba Reyhanlı'dan katılımlarla sayıları yaklaşık bin kişiyi bulan göstericiler önce ara sokaklara dağıldı, sonra da ikinci patlamanın yaşandığı PTT binası önünde buluştu. Burada tedbir alan polise taş atan göstericilere güvenlik güçleri de tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Olaylar sırasında biri polis 4 kişi yaralandı. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırılırken, ilçede gerginlik sürüyor.
 
VALİ LEKESİZ: 4 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI
 
  Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Reyhanlı'daki bombalı saldırılara ilişkin, şu ana kadar 17 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan adliyeye sevk edilen 12 kişiden 7'sinin tutuklandığını, 5 kişinin daha adliyeye sevk edileceğini, 4 kişinin ise arandığını bildirdi. Vali Lekesiz, Reyhanlı'daki bombalı saldırılara ilişkin 4 kişinin daha gözaltına alındığını söyledi.
 
  Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Reyhanlı İlçesi'ndeki bombalı saldırıya ilişkin gözaltına alınanlar ve yürütülen soruşturma ve Tanışma Köyü'nde meydana gelen patlama hakkında bilgi vererek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Reyhanlı'daki bombalı saldırılara ilişkin, şu ana kadar 17 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan adliyeye sevk edilen 12 kişiden 7'sinin tutuklandığını, 5 kişinin daha adliyeye sevk edileceğini, 4 kişinin ise arandığını belirten Vali Lekesiz, Reyhanlı'daki bombalı saldırılara ilişkin 4 kişinin daha gözaltına alındığını söyledi. Aranan 4 kişinin ve gözaltına alınan 17 kişinin tamamının Hatay nüfusuna kayıtlı olduğunu ifade eden Lekesiz, şöyle konuştu:
 
  "Olayla ilgili olarak asli veya tali fail olarak değerlendirdiğimiz kişilerle ilgili elimizde güçlü bilgiler vardır. Bağımsız mahkemelerinde adli mercilerinde tutuklamaya ilişkin kararlarından bunu somut olarak görmek mümkündür. O malları nereden aldıkları, nerelerde muhafaza ettikleri, araçlara montajın nerede yapıldığı, nerelerde sakladıkları ve saklandıkları gibi tüm bilgiler oldukça güçlü ve tarafımızdan bilinmektedir. O nedenle olayın asli faillerinden olduğunu değerlendirdiğimiz D.Ö. başta olmak üzere halen aranmakta olan 4 kişiyi bilmeden de olsa saklamanın, korumanın silahlı terör örgütüne üye olanlara yardım ve yataklık etme suçunu teşkil ettiğini bir kez daha belirtmek isterim."
 
 ŞÜPHELİLERİ BİLDİRİN
 
  Arananlara yardım etmenin terör örgütüne yardım olduğunu vatandaşların unutmamasını isteyen Lekesiz, yerleşim yerleri veya kırsal alanda karşılaşılan şüpheli şahısların derhal güvenlik birimlerine bildirilmesini istedi. Reyhanlı İlçesinde ve Hayat'da insani gerekçelerle misafir edilen Suriyelilerle karşı karşıya getirme amacını taşıyan menfur saldırıya karşı gösterilen sağduyuya teşekkür eden Vali Lekesiz, "Muhtelif yol ve yöntemlerle başka yerlerde değişik bombaların patlayacağı, Samandağ, Yayladağı İlçelerinde bir şeyler olacağı gibi yaygın dedikoduların olduğunu görüyoruz. Birileri ilimizde zemin kaymasını, kaos, kargaşa çıkmasını arzu ediyor olabilir, sosyal medyada "şok haber' kışkırtmaları ile ilimiz insanını kışkırtmak ve birbirine düşürmek istiyor olabilirler. Hatay insanı yüzyıllardır sahip olduğu farklılıkları bir arada yaşatabilme becerisi ve iradesi dolayısıyla bu zamana kadar olan tüm kışkırtmalara son derece sağduyulu davrandığı gibi bundan sonrada her türlü kışkırtmaya da sağduyulu davranacaktır" dedi. Lekesiz, Hatay'daki kardeşlik iklimini bozabilecek, zedeleyebilecek, herkesi üzebilecek gelişmelere meydan verilmemesini istedi.
 
 BİRDEN BİRE TOP ŞEKLİNDE ALEV BELİRİYOR
 
  Gazetecilerin Tanışma Köyü'nde kaçak akaryakıt deposu bulunan inşaat halindeki binada meydana gelen patlamaya ilişkin sorularını da yanıtlayan Vali Lekesiz, 10 kişinin hayatını kaybettiği olayın "hiç uğruna" denilebilecek bir hadise olduğunu ifade etti. Jandarma Teşkilatına gelen bir ihbar üzerine görevlilerin arama kararı ile olay yerine gittiği bilgisini veren Lekesiz, deponun sahibi olduğu değerlendirilen kişinin görevlileri içeri almak istemediğini belirtti. Jandarmanın arama isteği üzerine muhtar ve köyde bulunan vatandaşların olay yerine gelmesi ile deponun kapaklarının açıldığını ifade eden Lekesiz, "Kaçak olduğu değerlendirilen akaryakıtla ilgili tespit işlemleri devam ederken, hakkında ihbar bulunan kişi, "Bende bunları size teslim etmem" diyerek, kendisi ve yakınlarıyla bidonlardan bir iki tanesini döküp ateşliyorlar. İfadelerden anlaşılıyor ki birden bire top şeklinde alev beliriyor ve patlama oluyor. Bu ortaya çıkan top şeklindeki patlamaya baktığımız zaman bunun solvent, tiner ve benzeri karışımlı bir madde olabileceği ağırlık kazanıyor. Çünkü mazotun birden bire patlaması ve ateş haline gelmesi kolay kolay mümkün değil" dedi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet