Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kılıçdaroğlu Hatay'da Halka Seslendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay Reyhanlı'da meydana gelen bombalama olaylarının ardından vatandaşın her şeye rağmen sağduyulu olduğunu söy

Gündem   A+a-


KILIÇDARĞLU HATAY'DA 8.GÜN HABER ile 8gunhaber

Haberler.com'un haberine göre
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay Reyhanlı'da meydana gelen bombalama olaylarının ardından vatandaşın her şeye rağmen sağduyulu olduğunu söyledi. Patlamaların sıradan bir olay olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Terör kimden gelirse gelsin ortaklaşa karşı durmalıyız." dedi
 
Kemal Kılıçdaroğlu, bombalı saldırıların yaşandığı Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde incelemelerde bulundu. Reyhanlı'daki ziyaretlerinin ardından Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'i ziyarete gelen Kılıçdaroğlu, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'na ziyaret sırasında genel başkan yardımcıları Faruk Loğoğlu, Nihat Matkap, Umut Oran ve CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan da eşlik etti.
 
Can kayıplarının fazla olduğunu ve yaralıları hastanede ziyaret ettiklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Olay acı, inşallah bir daha böyle olaylar olmaz. Terör insanlık suçu kimden gelirse gelsin. Kim yaparsa yapsın. Bu konuda herkesin ortak tepki vermesi gerekir. Bu ülke terörden çok çekti." diye konuştu.
 
Hastanede ziyaret ettiği bir hastanın İstanbul'dan Reyhanlı'ya geldiğini evleneceği kızı kuaföre götürdüğünü anlattığını belirten Kılıçdaroğlu, "Kendisi de mağazaya gitmiş. O arda patlama meydana gelmiş ve bir gözünü yitirmiş. Tabi herkes 'bize neden böyle oluyor?' diye soruyor. Hep beraber düşünmeliyiz. Olumsuz olay kamuoyunun tepkisini çekiyor, vatandaşlar her şeye rağmen sağduyulu." dedi.

 
 
 

50 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
 
Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ise olaylarda 50 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Şu ana kadar vefat edenlerin 41'inin kimliğinin tespit edilebildiğini kaydeden Lekesiz, "Bunların 36'sı Türk 5'i ise Suriye vatandaşı. Kim olursa olsun insana yapılan dili ırkı rengi cinsiyeti düşüncesi mezhebi inancı etnik kökeni ne olursa olsun insana yapılan bu tür saldırıları hepimiz kınıyoruz." şeklinde konuştu.
 
Bir gazetecinin, "Reyhanlıyı gezdiniz oradaki havayı bize özetler misiniz?" şeklindeki sorulara Kılıçdaroğlu, şu cevabı verdi: "Hatay gerçekten değişik inançta insanların yıllarıdır barış içinde yaşadığı bir kent. Suriye'de yaşanan olayların Türkiye'ye sıçraması ciddi bir sorun. Bizde güzel bir atasözü var; 'Rüzgar eken fırtına biçer.' Eğer biz kendi dış politikamızı barış üzerine inşa edebilirsek, egemen güçlerin Ortadoğu'daki taşeronluğunu yapmaktan vazgeçersek terör ithal etmeyiz. Reyhanlı'da vatandaş beni yakalıyor; 'bizim ne işimiz var Suriye ile?' diyor. Üzerinde oturup konuşulması gereken bir olay. Reyhanlı'da vatandaşlara geçmiş olsun diye başsağlığı dilemeye gittik. Ama insanlar başta yayın yasağı olmak üzere pek çok konudan şikayet ediyor."
 

Kılıçdaroğlu Hatay'da Halka Seslendi videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş