Skip Navigation Links

Minikler Civelek'i ziyaret etti

İskenderun Namık Kemal İlkokulu öğrencileri, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’in konuğu oldu.

Eğitim   A+a-

 İskenderun Namık Kemal İlkokulu öğrencileri Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’in konuğu oldu
 
 İskenderun Namık Kemal İlkokulu öğrencileri, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’in konuğu oldu.
 
 Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Namık Kemal İlkokulu 4-D, 4-A, 4-C sınıfı öğrencileri, öğretmenler Türkay Yıldız, Nigar Çelen, Okul Aile Birliği 2. Başkanı Mutia Ulaş ve okul aile birliği yöneticilerini Belediye Meclis Salonu’nda kabul etti.
 
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’i çiçek ve alkışlarla karşılayan öğrenciler, sevgi gösterisinde bulundu.
 
Sosyal Bilgiler dersi kapsamında, Belediye Başkanı’nı, yerel yönetimlerin görevleri, belediye hizmetleri ve yaptığı çalışmaları öğrenmek amacıyla gerçekleştirilen ziyarete, 4. Sınıfta eğitim gören 82 öğrenci katıldı.
 
 Öğrencileri, “Hoşgeldiniz çocuklar. Ne iyi ettiniz de geldiniz” sözleriyle selamlayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, öğrencilere sorular yöneltti.
 
 Öğrenciler, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e, belediye seçimlerinin kaç yılda bir yapıldığı, tekrar aday olup olmayacağı, belediye başkanlığı göreviyle birlikte doktorluk yapıp yapmadığını sordu.
4. sınıf öğrencileri ayrıca Belediye Başkanı’na, bu güne kadar ne hizmetler yaptığını ve belediyenin görevleriyle ilgili sorular yöneltti.
 
 Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Benim öğrenciliğimde çevremizi tanıyalım dersimiz vardı. Bir insanın yaşadığı kenti, çevreyi tanıması, bilmesi çok önemli. Bu da sizin gibi küçük yaşlardan başlamalıdır. Yaşadığınız mahalleden başlayarak, sokakları, yolları, çevrenizi, okulunuzu, kamu kurumlarını, parkları ve yaşadığınız bütün kenti tanımalı ve bilmelisiniz” dedi.
 
 Ziyaretin gerçekleştiği Belediye Meclis Salonu’na dikkat çeken Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Burada İskenderun’un sorunları tartışılır. İskenderun için ne yapmak lazım, İskenderun’un ve halkın neye ihtiyacı var bütün bunlar burada belirlenir ve kararlar alınır. İskenderun’un neye ihtiyacı varsa o çalışmaları yapıyoruz ve hizmetleri gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.
 
 Belediye’nin çöp ve temizlik, emlak vergisi, su bedeli gibi bazı hizmetler karşılığında aldığı paralarla, halkımızın ihtiyaçlarını karşılayacak hizmetlerin üretildiğini belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Eskimiş, musluktan akan su içilemeyen, su kaybına neden olan içmesuyu şebekesini değiştiriyoruz. Musluktan akan temiz ve sağlıklı suyu kana kana içeceksiniz. Daha önce yağmursuyu dere yataklarından akıyordu. Biz onların yerine modern yağmursuyu drenaj kanalları inşa ettik. Yaptığımız drenaj kanallarıyla 2006 yılında yaşadığımız sel felaketi artık İskenderun’da yaşanmayacak” dedi.
 
 Bir insanın günde ortalama 1-1.5 kilo çöp ürettiğini, daha önce gelişi güzel biriktirilen, insan sağlığını ve çevreye zarar veren çöp toplama alanının ıslah edildiğini, bu alanda Türkiye’nin en modern çöp fabrikası yapıldığını anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “İskenderun’un havası temizlendi. Tesisimiz ayrıştırma yöntemiyle çalışıyor. Ayrıştırma kutuları yerleştiriliyor. Karton, kağıt, cam, şişe, metal, plastik gibi atıklar ayrı toplanacak ve ekonomiye geri kazandırılacak. Sanayide yeniden işlenecek” şeklinde konuştu.
 
 “Arıtma tesisimizde evsel atık kirli sular arıtılarak, denize deşarj ediyoruz. Arıtma tesisimizi düzenli çalıştırarak çevremizi ve denizimizi koruyoruz” diyen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, temiz ve tasarruflu yakıt olan doğalgaz çalışmasının başladığını, içmesuyu şebekesi nedeniyle asfalt kazılırken, doğalgaz çalışmasının da yapıldığını, bunlar bittikten sonra cadde ve sokakların asfaltlanacağını söyledi.
 
 Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Çocuklar sizin için parklar, tenis kortları, buz pateni pisti yaptık. Çocuk tiyatrosu kurduk. Tiyatro oyunlarımızı izleyin. Kadın kültürevlerinde karikatür kursları düzenliyoruz. İskele yapıyoruz. İskelede ailenizle birlikte denizin keyfini çıkaracaksınız. Oltayla balık tutacaksınız, sandalda kürek çekeceksiniz. Sahilde düzenlemeler yapıyoruz. Sosyal tesis yaptık” dedi.
Belediye Başkanı Dr. Yusuf H.Civelek, öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Başkan’ın sorusu üzerine çocuklar, siyasi partilerin isimlerini de saydılar.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet