Skip Navigation Links

20 Yazar MKÜ’de Buluştu

‘’Okur Yazar Buluşmaları ve Endülüs: 8 Asırlık Yurt’’ isimli söyleşi Mehmet Akif Salonu’nda gerçekleşti.

Eğitim   A+a-

20 Yazar MKÜ’de Buluştu
 
 Mustafa Kemal Üniversitesi Cemil Meriç Düşünce ve Kültürel Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ‘’Okur Yazar Buluşmaları ve Endülüs: 8 Asırlık Yurt’’ isimli söyleşi Mehmet Akif Salonu’nda gerçekleşti. Söyleşiye, Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Türkiye Okur Yazarlar Birliği Üyeleri, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
 
 ‘’Okur Yazar Buluşmaları ve Endülüs: 8 Asırlık Yurt’’ söyleşisinde söz alan Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, toplumların biriken mirası olan medeniyetin, hayatımızın, toplumumuzun ruhu, anlamı olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında Endülüs Medeniyet Tarihinden kesitler sundu. Prof. Dr. Güder konuşmasına, Türkiye Yazarlar Birliği Derneği olarak 35.yıl etkinlikleri kapsamında üniversitemizi ziyaret eden yazar ve şairlerimizi üniversitemizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör Güder konuşmasına, “Türkiye Okur Yazarlar Birliği 35 yaşına ulaşmış kalem erbaplarını bugün burada akademisyen ve öğrencilerimizle buluşmalarından dolayı üniversitemiz adına son derece memnuniyet duymaktayız. Okur Yazarlarımızın sahip oldukları aşksa bir nebze olsun bizleri de buna ortak ettikleri için müteşekkiriz’’ sözleriyle devam etti.
 Türkiye Okur Yazarlar Birliği üyesi şairler: İbrahim Eryiğit ‘Hayalin Düşer’, Vedat Güneş ‘Şehrin Üzerindeki Kervanlar’, Vahap Akbaş ‘Dağı Özleyen Adamın Şiiri’, Mehmet Atilla Maraş ‘Şiirim’ adlı şiirlerini katılımcılar için okudular.
 
 Söyleşide konuşan Dr. Mehmet Sılay ve Mehmet Doğan’a Rektörümüz Güder tarafından plaket takdim edildi. Katılımcılar, Türkiye Okur Yazar Birliğinin 35 yıllık faaliyetlerini sergilendiği sergiyi gezdiler. Programın sonunda şair ve yazarlar kitaplarını okurları için imzaladılar.
 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet