Skip Navigation Links

“Yeşil Oscar”ı Prenses takdim etti

Akdeniz Koruma Derneği (AKD) Başkanı Zafer Kızılkaya, Uluslararası Whitley Doğa Koruma Ödülü’ne layık görüldü.

Gündem   A+a-


Akdeniz Koruma Derneği’ne “Yeşil Oscar”
 
 Akdeniz Koruma Derneği (AKD) Başkanı Zafer Kızılkaya, Uluslararası Whitley Doğa Koruma Ödülü’ne layık görüldü. Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi ve GEF Küçük Destek Programı (SGP) desteğinde gerçekleştirilen farklı projelerin de yürütücüsü olan AKD, ödülü Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi balıkçılığa kapalı alanların koruma etkinliğini yerel balıkçıların katılımı ile artırma çalışmalarından dolayı aldı.
 
 GEF desteği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ve UNDP tarafından yürütülmekte olan “Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi” desteğindeki farklı projelerin yürütücüsü olan AKD Başkanı Zafer Kızılkaya, “Yeşil Oscar” olarak bilinen Uluslararası Whitley Doğa Koruma Ödülü’ne layık görüldü.
Ödülü İngiltere Prensesi verdi
 İngiltere Kraliyet Coğrafya Derneği’nde yapılan törende Kızılkaya’ya ödülünü İngiltere Prensesi Anne takdim etti. Prenses Anne yaptığı konuşmada, “Buradaki Whitley ödülüne layık görülenler, kendi yerel halklarıyla yakın ilişki içerisinde, doğa-insan ilişkisinin yarattığı sorunları bilen ve bunlara pratik çözümler yaratırken, yerel insanları ve resmi yetkilileri işin içerisine katabilen ender yeteneklere sahip insanlardır. Gelin şunu kabul edelim, çoğumuz bu yetenekten yoksunuz, ama Whitley ödül sahipleri bu alanın uzmanları” ifadelerini kullandı.
 
 Pek çok proje yürütüyor
 
 Sürdürülebilir balıkçılık açısından büyük önem taşıyan balıkçılığa kapalı alanlardaki denetlemelerin etkisinin artırılması amacıyla yerel balıkçıların yer aldığı bir deniz korucusu sistemi kurulması, yine yerel balıkçılara alternatif gelir kaynağı olabilecek “Geleneksel Balıkçılık Turizmi” gibi pek çok proje yürüten AKD Whitley Doğa Koruma Ödülü’nü Gökova Körfezi balıkçılığa kapalı alanları koruma etkinliğini yerel balıkçıların katılımı ile artırma çalışmalarından dolayı aldı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet