Skip Navigation Links

Sokakta Sanat Şenliği Başladı

Havuzlu Çarşı bitişiğindeki Anfi Alanda kurulan İskenderun Kültür ve Sanat Şenliğinin açılışı renkli görüntülere sahne oldu.

Gündem   A+a-

Sokakta Sanat Şenliği Başladı

Havuzlu Çarşı bitişiğindeki Anfi Alanda kurulan İskenderun Kültür ve Sanat Şenliğinin açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Keman resitali eşliğinde başlayan şenlikte; güvercinler uçuruldu, Ebru Sanatı sergilendi, dekoratif boyamalar izleyici önünde yapıldı, salsa gösterisi sunuldu.
Evimiz Süpürge Derneği ile Ayna Kültür Derneği ve diğer bazı gönüllü katkı veren işletme ve kişilerin katkılarıyla İskenderun’a renk, hareket, kültür ve sanat getirmeyi amaçlayan etkinlik dün resmen başladı. 24 Nisan gününe kadar açık olacak. Törende konuşma yapan Ayna Kültür Derneği Başkanı Kemal Düz, “Buradaki amacımız, İskenderun’da dört duvar arasına sıkışmış olan sanatı sokağa taşımaktır. Bizler halkı sanat ile buluşturmak istedik. Günümüzde sanat etkinliklerine ihtiyaç vardı bizlerde o eksiği gidermeye çalışıyoruz” dedi. Evimiz Süpürge Derneği Başkanı Fatih Köse ise
“Şenlikteki bazı noksanlıkların farkındayız. Bunun için herkesten özür diliyoruz. Seneye düzenleyeceğimiz şenlik daha kapsamlı ve daha organize olacaktır. Şenliğimizin 23 nisana denk gelmesi dolayısıyla da çocuklarımıza sokakta da olsa sanatı hissettirmek, göstermek ve onları sanata özendirmeyi arzuladık” şeklinde konuştu.


Öte yandan Kültür ve Sanat Şenliği’ne Ak Parti Hatay Milletvekili adayı Orhan Karasayar, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Ak Parti İskenderun İlçe Yönetimi, bazı sivil toplum örgütleri temsilcileri, yazarlar, gazeteci yazarlar ve diğer konuklar katıldılar. Farklı dallarının bir araya getirildiği şenlikte güvercinler uçuruldu, mini keman konseri verildi, yazarlarımız kitaplarını imzaladı ve salsa gösterisi sunuldu. Sanat şenliğinde ayrıca ressam ve ebru sanatçısı Yasemin Tümkaya katılımcılara Ebru Sanatı’nın inceliklerini uygulamalı olarak gösterdi dekoratif Sanat Eğitmeni Müjgan Tayhoş ise Dekoratif Boyama çalışması sergiledi. Sabun Atölyesi çalışmasıyla Ali Kiremtçi, sokakta sabun hamuru pişirip, kalıba zeytinyağlı sabun döktü. Gazeteci yazarlar Refik Kireççi, Cevdet Uygun ve diğer yazarlarda okurlarına kitaplarını imzaladılar.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet