Skip Navigation Links

'Fincanlı saldırı'ya yürüyüşlü protesto

KESK üyeleri Taksim'de 1 Mayıs'ta yaşananları, İskenderun AKP binası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti.

Gündem   A+a-


AKP EYLEM 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
'Fincanlı saldırı'ya yürüyüşlü protesto
 
 Taksim'de 1 Mayıs'ta yaşananları, İskenderun AKP binası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etmek isteyen KESK üyelerine, beş katlı binadan atılan fincanla iki kişinin yaralanması, düzenlenen yürüyüş ve açıklamayla protesto edildi.
 
 Fincanlı saldırı ile ilgili gözaltına alınan üç kişinin, çıkarıldığı cumhuriyet savcılığında ifadesi sonrası serbest bırakıldığı öğrenildi.
 
 İnönü (Pac) meydanında toplanan KESK üyeleri, fincanlı saldırıyı, olayın geçtiği yerde protesto etmek amacıyla 800 metre ilerideki AKP ilçe binası önüne 'Zafer direnen emekçinin olacak; Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber, ya hiçbirimiz; Her yer Taksim, her yer direniş; Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganlarıyla yürüdü. Şehitpamir Caddesi, Beş Temmuz Caddesi üzerinden yürüyerek, Şehit Pamir Caddesi'nde ve AKP İskenderun İlçe binası önünde açıklama yapan KESK üyeleri, beş katlı binadan atılan fincanı, kafalarına taktıkları baretlerle de protesto etti. Buradaki basın açıklamasında konuşan İskenderun KESK dönüm sözcüsü Coşkun Selçuk, fincanlı saldırı sırasında polisin hiçbir şey olmamış gibi hareket ettiğini, yaralıları gördüğü halde ambulans istemediğini savundu ve ambulansı kendilerinin çağırdığını söyledi.
 
 
  'Saldırı, kamu çalışanlarına yönelik uygulamaların devamı'
 
 Baskı ve saldırıların kendilerini yıldırmayacağını ve olayın hukuksal takipçisi olacaklarını anlatan Selçuk, "Emniyetin bu tavrından da anlaşılacağı gibi, yapılan bu saldırının daha önce kamu çalışanlarına yönelik uygulamaların bir devamı olduğu açıktır. Yıllardır İskenderun'da örgütlü olan sendikalar olarak, eylem ve etkinliklerimizi gerçekleştirdik. Bugüne kadar çıkan küçük çaplı anlaşmazlıklar da emniyette çözülmüş, eylem ve etkinliklerimize emniyetten ne de dışarıdan herhangi bir kimseden, bir müdahale veya saldırı olmamıştır. Son dört-beş ay içerisinde demokratik haklarımızı kullandığımız eylem ve etkinliklerimize yönelik ciddi bir baskı söz konusudur. 15 Ocak 2013 tarihinde bütün Türkiye'de yapılan bir KESK eylemine sadece İskenderun'da müdahale edilerek, altı kamu çalışanı gözaltına alınmıştır. Ondan iki gün sonra yapılmak istenen eylem, Antakya'dan takviye getirilerek TOMA'larla engellenmiştir. En son iki gün önce AKP binası önüde yaptığımız basın açıklamasına orada bulunan yoğun emniyet gücüne rağmen saldırıda bulunulması, emniyet güçlerinin saydığımız bize yönelik tutuklarından bağımsız değildir" dedi.
 
'İleri demokrasi, yıldızlı yalan'
 
 Basın açıklaması için İskenderun'a gelen KESK MYK Üyesi Baki Çınar da, son dönemde Hatay genelinde ve İskenderun özelinde, insanların demokratik haklarını kullanmasına yönelik polis baskısı olduğunu savundu. Ulusal ve uluslarası sermayenin desteklediğini ifade ettiği AKP iktidarının uyulamasını eleştiren Çınar, "AKP, 'ileri demokrasi' adı altında kendisinden farklı düşünen herkesi cezaevine tıkmaya çalışıyor. Buna isyan etmemek mümkün mü? 'İleri demokrasi', yıldızlı bir yalandır" diye konuştu.
 
 AKP'nin, Ortadoğu'nun kirli oyununda taşeron olarak kullanıldığını, kana bulanan politikaların doğrudan uygulayıcısı olduğunu, Türkiye'nin mevcut iktidar döneminde Suriye konusunda taraf haline getirildiğini, gericiliğin örgütlenip, kurumsallaştırıldığını öne sürün Çınar, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Böyle bir ülkede, özgürlük, eşitlik, adalet isteyenler sessiz mi kalacak? Elbette ki hayır."
 
 Hatay Valisi ile Hatay İl Emniyet Müdürlüğüne de seslenen KESK MYK Üyesi Çınar, Suriye olaylarının bahane edilerek, Türkiye'de, Hatay'da insanların en temel haklarını kullanılmasının engelenemeyeceğini, insanların bu hakları kullanmaya devam edeceğini de belirtti.
 
Cengiz, bu kez baret taktı
 
 Alkış ve ıslıklarla protesto edilen yürüyüş ve basın açıklamasına, atılan fincan nedeniyle hafif yaralanan Sağlık hizmetleri Sendikası Hatay şube yöneticisi Hülya Cengiz de katıldı. EMEP ilçe başkanı Mevlüt Bulgur'un da kafasına atılan dokuz dikiş nedeniyle dışarı çıkamadığı belirtildi.
 
 

'Fincanlı saldırı'ya yürüyüşlü protesto videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet