Skip Navigation Links

Sokak Çocuklarını Topluma Kazandıralım

MKÜ Antakya MYO ve Maltepe Üniversitesi(SOYAÇ) tarafından “Benim İstanbul’um” Fotoğraf Atölyesi adlı panel düzenlendi.

Eğitim   A+a-

Sokak Çocuklarını Topluma Kazandıralım
 
 MKÜ Antakya MYO ve Maltepe Üniversitesi Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar İçin Uygulama ve Araştırma Merkezi (SOYAÇ) tarafından “Benim İstanbul’um” Fotoğraf Atölyesi adlı panel düzenlendi.
Maltepe Üniversitesi SOYAÇ Müdürü Özden Bademci, Radyo ve Televizyon Bölümü öğretim üyesi Nazan Haydari ve Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Figen Karadayı’nın konuşmacı olarak katıldığı panel öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.
 Figen Karadayı panelde yaptığı konuşmada Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar İçin Uygulama ve Araştırama Merkezi (SOYAÇ) ile çocukları yaşama kazandırmayı amaçladıklarını dile getirdi. Fotoğraf çalışmasının bu projenin bir kısmını oluşturduğunu söyleyen Karadayı, sokakta yaşayan ve çalışan çocuklar için merkezlerinde çeşitli projelerin de yürütüldüğünü ifade etti. Yaklaşık üç yıldır Maltepe Üniversitesi bünyesinde çalışmalarının devam ettiğini belirten Karadayı, “ Projenin amacının bir kurumda çalışan ya da barınan sokakta yaşamış geçmiş deneyimi olan çocukları bir şekilde yaşama kazandırmak olduğunu söyledi. Her şeyleri var ama hiçbir şey yapmak istemeyen çocuklar için yeni bir model oluşturduklarını ifade eden Karadayı, “ Bu modelde üniversite ve toplum kurumlarının işbirliğiyle aynı zamanda kültürel ve klinik psikoloji anlayışının getirdiği çalışma biçimleriyle çalışıyoruz. Burada gönüllük esasına dayanan bir anlayış söz konusudur. Burada önemli olan öğrencilerin de bu işin içine katılmalarını sağlamaktır” şeklinde konuştu. Figen Karadayı son olarak çocukları kazanmayı amaçladıklarını vurguladı.
 
 Nazan Haydari ve Özden Bademci’nin de dinleyicilere SOYAÇ ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdikleri panel plaket takdimiyle sona erdi.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet